Madzina 47 Napisano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Cześć, Chciałbym się zapytać czy do 500 zł da się kupić kierownicę do takich gier jak np. Grid Rally. Nie jestem prosem chce sobie dla zabawy pojeździć i tyle. Widziałem różne kierownice, głównie Thrustmaster w przystępnych cenach i moje pytanie czy są to sensowne propozycje? Czy razej poniżej 500 zł nie ma co próbować nawet (mogą być używki) Cytuj Link to post Share on other sites
piotrekkk23 1 Napisano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Najtańszą sensowną opcją byłby używany logitech driving force gt, tylko że chodzi za około 400zł a to według mnie za dużo jak na tak starą kierownicę. Logitechy g25, g27 są ciężkie do dostania , i z racji wieku też bym odpuścił. Używane g29 na amazonie były kiedyś za 600zł i to była dobra cena za tą kiere, ale aktualnie używki na allegro po 850zł. Z najtańszych nowych to thrustmaster t150 w wersji z pedałami bez sprzęgła, można go było niedawno kupić za 599zł, z tym że aktualnie promocji nie ma, i musiałbyś poczekać na jakąś promocję. Kiedyś można było dostać t150 w wersji ze sprzęgłem za 750zł i to byłaby zdecydowanie najlepsza opcja w tych pieniądzach. Niby można dokupić pedały do biedniejszej wersji t150 ale to wydatek ok. 400 może nawet 500zł więc zdecydowanie lepiej wziąć zestaw od razu z lepszymi. Ogólnie ciężko wejść w sim racing z budżetem do 500zł. Zdecydowanie lepiej trochę dołożyć i kupić coś porządnego z gwarancją. Jakieś wynalazki pokroju nowych kierownic poniżej 500zł unikałbym jak ognia. Branie kierownicy bez FFB kompletnie mija się z celem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Madzina 47 Napisano 8 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Czyli z tej listy praktycznie wszystko? https://cenowarka.pl/?cat=egglenkr&sort=p&xf=15127_Force+Feedback Cytuj Link to post Share on other sites
piotrekkk23 1 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 (edytowane) Tak, z tej listy wszystko jest ok, oprócz Thrustmaster Open Wheel, bo to samo koło kierownicy które z tego co wiem można zamontować na bazie thrustmastera t300 i t500. A t150 i tmx to praktycznie to samo, tylko że t150 oprócz pc jest kompatybilne z ps4 a tmx z xboxem. Jak bardzo Ci zależy na kupnie teraz to w morelach t150 bez sprzęgła jest za 699 a ze sprzęgłem 949, tylko tak jak wspominałem, bywały dużo niższe ceny i raczej poczekałbym na jakąś lepszą ofertę na kierownicę ze sprzęgłem. *edit W euro.com.pl pojawiła się wersja t150 ze sprzęgłem za 899zł. Edytowane 9 Stycznia 2021 przez piotrekkk23 Cytuj Link to post Share on other sites
Madzina 47 Napisano 9 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Będę czekał na jakieś promocje, dzięki wielkie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts