DanioGaming 0 Napisano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 (edytowane) Witam, mój znajomy ma słuchawki Razer Kraken Tournament Edition i mówi że jest z nich zadowolony, ale ja chciałbym wiedzieć jakie wy modele słuchawek Razera polecacie? Wiem że dużo ludzi może hejtować produkty Razera, ale chciałbym słuchawki akurat z tej firmy. Najlepiej jakby kabel był spleciony, a nie z gumy, bo słuchawki z kablem z gumy mi się jakoś szybko psują. Cena nie ma znaczenia. Nie zależy mi również na dobrej jakości mikrofonu, bo i tak mam osobny mikrofon, więc nie będę używać tego ze słuchawek. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego nowego roku Edytowane 1 Stycznia 2021 przez DanioGaming Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6356 Napisano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Żadnych modeli Razera nikt znający temat słuchawek po prostu nie poleci. Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Kup se te skoro kompletnie nie zależy ci ani na jakości dźwięku, ani na jakości wykonania i lubisz płacić za wytwór słuchawko-podobny to idź na całość: https://www.euro.com.pl/sluchawki-dla-graczy-pc/razer-sluchawki-bluetooth-kraken-kitty-ed-quartz.bhtml?gclid=CjwKCAiAirb_BRBNEiwALHlnD2InqZFjZrEP8j599QxQ0PgNd6Ince4xSnmzD3mLG7Gb7y5NWvJX0xoCwQkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds A tak na serio to przeczytaj sobie to co napisano w forumowym zestawieniu polecanych modeli: " Dlaczego w zestawieniu wyróżnionych słuchawek brakuje wielu popularnych zestawów z wbudowanym mikrofonem, takich firm jak Creative, Logitech, Roccat itp. ? Odpowiedz jest prosta , słuchawki znajdujące się na liście oferują lepszy,bogatszy dźwięk w grach, a jeszcze bardziej efektowny podczas słuchania muzyki. Warto wspomnieć jeżeli mówimy o grach, to mało jest tytułów w pełni wykorzystujących możliwości podanych słuchawek, zwłaszcza tych z droższego segmentu. Jeśli chodzi o odwzorowanie przestrzenności w grach, zwykłe słuchawki pod tym względem okazują się bardziej precyzyjne. Mogłoby się wydawać dla przyszłego, nieobeznanego nabywcy, iż najlepsze słuchawki dla gracza, to te z mikrofonem wymienionych już producentów, ale tak nie jest. Wiele produktów 4games wcale nie ma idealnego pozycjonowania,czy rozbudowanej wielowarstwowej sceny muzycznej, co można przeczytać w wielu sloganach marketingowych. Pod tym względem zdecydowana większość modeli odstaje od "muzycznych odpowiedników". Dodajmy do tego jeszcze nienaturalność dźwięku,mniejsze możliwości stereofoniczne, czy inne aspekty brzmieniowe, by osoby, które stawiają na bezkompromisową jakość nie zawracały sobie głowy tymi produktami, jednak cieszącymi się sporą popularnością wśród niewymagających użytkowników. Bardzo często zafascynowanych własnym sprzętem, wynikającym z tego, iż nie mieli nigdy okazji posłuchać czegoś normalnego na odpowiednim źródle dźwiękowym. Stąd ta większość pozytywnych opinii tychże słuchawek. Do tego zjawiska w dużym stopniu również przyczyniają się nieobeznani w branży audio laiccy redaktorzy, recenzenci publikujący testy na różnych portalach internetowych, czy czasopismach. " Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Ja nie wiem w czym problem, ma byc rarazer to kup najdrozszego na jakiego Cie stac. Case closed. Cytuj Link to post Share on other sites
DanioGaming 0 Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 5 godzin temu, kombajn napisał: Kup se te skoro kompletnie nie zależy ci ani na jakości dźwięku, ani na jakości wykonania i lubisz płacić za wytwór słuchawko-podobny to idź na całość: https://www.euro.com.pl/sluchawki-dla-graczy-pc/razer-sluchawki-bluetooth-kraken-kitty-ed-quartz.bhtml?gclid=CjwKCAiAirb_BRBNEiwALHlnD2InqZFjZrEP8j599QxQ0PgNd6Ince4xSnmzD3mLG7Gb7y5NWvJX0xoCwQkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds A tak na serio to przeczytaj sobie to co napisano w forumowym zestawieniu polecanych modeli: " Dlaczego w zestawieniu wyróżnionych słuchawek brakuje wielu popularnych zestawów z wbudowanym mikrofonem, takich firm jak Creative, Logitech, Roccat itp. ? Odpowiedz jest prosta , słuchawki znajdujące się na liście oferują lepszy,bogatszy dźwięk w grach, a jeszcze bardziej efektowny podczas słuchania muzyki. Warto wspomnieć jeżeli mówimy o grach, to mało jest tytułów w pełni wykorzystujących możliwości podanych słuchawek, zwłaszcza tych z droższego segmentu. Jeśli chodzi o odwzorowanie przestrzenności w grach, zwykłe słuchawki pod tym względem okazują się bardziej precyzyjne. Mogłoby się wydawać dla przyszłego, nieobeznanego nabywcy, iż najlepsze słuchawki dla gracza, to te z mikrofonem wymienionych już producentów, ale tak nie jest. Wiele produktów 4games wcale nie ma idealnego pozycjonowania,czy rozbudowanej wielowarstwowej sceny muzycznej, co można przeczytać w wielu sloganach marketingowych. Pod tym względem zdecydowana większość modeli odstaje od "muzycznych odpowiedników". Dodajmy do tego jeszcze nienaturalność dźwięku,mniejsze możliwości stereofoniczne, czy inne aspekty brzmieniowe, by osoby, które stawiają na bezkompromisową jakość nie zawracały sobie głowy tymi produktami, jednak cieszącymi się sporą popularnością wśród niewymagających użytkowników. Bardzo często zafascynowanych własnym sprzętem, wynikającym z tego, iż nie mieli nigdy okazji posłuchać czegoś normalnego na odpowiednim źródle dźwiękowym. Stąd ta większość pozytywnych opinii tychże słuchawek. Do tego zjawiska w dużym stopniu również przyczyniają się nieobeznani w branży audio laiccy redaktorzy, recenzenci publikujący testy na różnych portalach internetowych, czy czasopismach. " Wiem że mają słaby mikrofon, bo dużo ludzi to mówi, ale resztą nie wiem czy się różnią od innych słuchawek, bo 2 lata temu 9 osób poleciło mi na forum ISK HD9999 i właśnie z 4 miesiące temu zepsuł się jeden kabel, a więc podłączyłem drugi, ale przedwczoraj też się zepsuł i słyszę tylko na lewe ucho. Mój znajomy miał wcześniej słuchawki Razer Kraken które wytrzymały mu z 2,5 roku i mu się zaczęły psuć nauszniki, ale z kablem było wszystko ok. 59 minut temu, cooger napisał: Ja nie wiem w czym problem, ma byc rarazer to kup najdrozszego na jakiego Cie stac. Case closed. Nie zawsze droższe = lepsze Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Żadne razery,chyba że lubisz wywalać pieniądze w błoto Jeżeli ma to być razer to kup najdroższe jakie mają i tyle,a i tak zagrają od nich lepiej superluxy za 150 zł Kup jakieś słuchawki stereo za ~200 zł i jakąś kartę dzwiękową ASUS XONAR DG i zagra to 5 razy lepiej niż jakieś śmieszne razery Chyba że chcesz "gejmongowe" to Hyperxcloud alpha Dobry dzwięk i super pozycjonowanie ... Cytuj Link to post Share on other sites
DanioGaming 0 Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 5 minut temu, Szy3ki napisał: Żadne razery,chyba że lubisz wywalać pieniądze w błoto Jeżeli ma to być razer to kup najdroższe jakie mają i tyle,a i tak zagrają od nich lepiej superluxy za 150 zł Kup jakieś słuchawki stereo za ~200 zł i jakąś kartę dzwiękową ASUS XONAR DG i zagra to 5 razy lepiej niż jakieś śmieszne razery Chyba że chcesz "gejmongowe" to Hyperxcloud alpha Dobry dzwięk i super pozycjonowanie ... Nigdy nie miałem słuchawek Razera i chciałbym raz kupić i je wypróbować, bo pieniędzy mi nie szkoda. Tak jak pisałem miałem ISK HD9999 i po 2 latach prawy głośnik zaczął nie działać przez kabel, więc Razery nie mogą być aż tak złe Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Godzinę temu, DanioGaming napisał: Razery nie mogą być aż tak złe Razery są na tyle złe że nie warto ich polecać Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Naprawa kabla to żaden problem, szczególnie ze w hd9999 jest on rozlaczany. Jeśli o wyborze słuchawek ma decydować czy kabel zepsujesz po 2 czy może 3 latach to o czym właściwie dyskutować? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
prodanger 31 Napisano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 8 godzin temu, DanioGaming napisał: Nigdy nie miałem słuchawek Razera i chciałbym raz kupić i je wypróbować, bo pieniędzy mi nie szkoda To kup, najwyżej polecą do śmietnika i tyle. Jak pieniędzy nie szkoda, to po co pytać w ogóle. 18 godzin temu, DanioGaming napisał: Witam, mój znajomy ma słuchawki Razer Kraken Tournament Edition i mówi że jest z nich zadowolony Dwie opcje, albo głuchy, albo to jedyne słuchawki jakie słyszał. Słuchawek gejmingowych dobrych nie brakuje. Masz słuchawki Creative na samym dole, potem masz słuchawki Audio-Techniki gamingowe, a kończysz na Audeze, Audeze Mobius i kończąc na Audeze LCD-GX. Do wyboru do koloru. Ale jak chcesz kupić Razer, to śmiało, nikt Cie nie będzie zatrzymywał. Twoja kasa, Twoja decyzja. Skoro Ci nie szkoda, to co Ci stoi na drodze? Oczywiście potem masz słuchawki nie-gejmingowe do gamingu, praktycznie wszystkie AKG, Sennheisery HD800, Audiotechniki, Meze Empyrean i wiele wiele innych. Ale weź Razery, przecież skoro nie słyszałeś lepszych, to nic nie tracisz. Najwyżej też nic nie zyskasz. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6356 Napisano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Tylko po co od razu pakować się w Audeze LCD-GX, HD800, Meze Empyrean? Trochę bezsens Cytuj Link to post Share on other sites
prodanger 31 Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 @FeXJa nie piszę, że trzeba się pakować, jak ktoś nie wie czego chce, to lepiej żeby się nie pakował. Po prostu wymieniłem koledze słuchawki, które sprawdzą się w grach i które przyszły mi do głowy, żeby nie myślał, że zwykle słuchawki „muzyczne” w grach nie maja prawa bytu. Bo niestety czasami takie przeświadczenie jest, że do gamingu to tylko słuchawki gamingowe. Nie wiem skąd, ale takie teorie też czasami czytam. Nie mniej świadomy konsument jak najbardziej może takie słuchawki wykorzystać w grach. Po prostu kwestia funduszy i tego ile kto chce przeznaczyć na sprzęt audio. Nie trzeba również iść na samą topkę. Takie Audioquesty dla wielu to koniec drogi, a kosztują zaledwie 1400zł i potrafią wiele pokazać, będąc przy tym wygodnymi i trwałymi słuchawkami. Cena niewielka patrząc, że ludzie bez mrugnięcia okiem potrafią wydać 1k na Beatsy czy inne pseudo słuchawki gamingowe, a przy tym na prawdę pozwalają sięgnąć po dobrą jakość dźwięku niewielkim kosztem. Grać się też gra przyjemnie. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6356 Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 34 minuty temu, prodanger napisał: wymieniłem koledze słuchawki, które sprawdzą się w grach i które przyszły mi do głowy, żeby nie myślał, że zwykle słuchawki „muzyczne” w grach nie maja prawa bytu Ktoś pyta o Razery, więc można z góry założyć, że specjalnie nie ma pojęcia o słuchawkach (nie musi przecież mieć), a Ty podajesz słuchawki za ~5000PLN i więcej pisząc o zwykłych słuchawkach muzycznych. Raczej nie tędy droga, bo to nie są zwykłe słuchawki muzyczne Poza tym zastanawiam się czy Audeze słuchałeś, bo one wcale nie są tak genialne, jak wskazuje ich cena 4500zł 43 minuty temu, prodanger napisał: Bo niestety czasami takie przeświadczenie jest, że do gamingu to tylko słuchawki gamingowe. Nie wiem skąd, ale takie teorie też czasami czytam. Na tym forum to jest na porządku dziennym. 44 minuty temu, prodanger napisał: Nie mniej świadomy konsument jak najbardziej może takie słuchawki wykorzystać w grach. Po prostu kwestia funduszy i tego ile kto chce przeznaczyć na sprzęt audio. Świadomy konsument nie kupuje HD800, Audeze czy Empyreanów do gier. Nie znam nikogo i nawet na forach audio nie spotkałem nikogo, kto by pytał o słuchawki do gier w takim budżecie. W takiej półce lubują się audiofile, melomani ceniący jakość dźwięku w trakcie odsłuchów. Oczywiście takie słuchawki w grach świetnie się sprawdzą, ale to nie jest ich główne przeznaczenie, to raczej dodatek. 52 minuty temu, prodanger napisał: Takie Audioquesty dla wielu to koniec drogi, a kosztują zaledwie 1400zł i potrafią wiele pokazać, będąc przy tym wygodnymi i trwałymi słuchawkami. Cena niewielka patrząc, że ludzie bez mrugnięcia okiem potrafią wydać 1k na Beatsy czy inne pseudo słuchawki gamingowe, a przy tym na prawdę pozwalają sięgnąć po dobrą jakość dźwięku niewielkim kosztem. Grać się też gra przyjemnie. Nie wiem czemu skupiłeś się na Audioquestach (podejrzewam, że przez to, że są w promocji) bo "koniec drogi" to sprawa tak subiektywna, że dla kogoś mogą to być choćby DT990Pro, czy nawet takie ISK HD9999. Poza tym to te 1400zł będzie dla wielu osób z tego forum ceną wręcz kosmiczną, bo to nie ta grupa docelowa dla takich słuchawek. Jak wszędzie i na tym forum występuje rozkład normalny i niewielka ilość forumowiczów kupuje najtańsze szroty za 40-50zł, spora część kupuje za 300-400zł i niewiele osób szuka czegoś powyżej 1000zł. Naprawdę nie trzeba wydawać 1400zł, żeby przyjemnie posłuchać, bo mamy sporo słuchawek za kilkaset zł, które są już naprawdę niezłe. Cytuj Link to post Share on other sites
prodanger 31 Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 6 godzin temu, FeX napisał: a Ty podajesz słuchawki za ~5000PLN i więcej pisząc o zwykłych słuchawkach muzycznych. Zacząłem od AKG, sam miałem K240 i są super do gier, potem jest cała seria K700, Audiotechniki są również w rozsądnej cenie. U Beyerdynamic się też coś znajdzie do gier. Masz jeszcze Edifiery H880. Jeszcze pamiętam, że Koss zrobił słuchawki gamingowe w rozsądnej cenie i z tego co czytałem są niczego sobie. Więc zamienniki słuchawek gamingowych w niższych cenach się znajdą i jest w czym wybierać. Po prostu ludzie nie są tego świadomi. Ale to wina marketingu i opłaconych youtuberów. 6 godzin temu, FeX napisał: Poza tym zastanawiam się czy Audeze słuchałeś, bo one wcale nie są tak genialne, jak wskazuje ich cena 4500zł Tak słuchałem LCD 2 oraz LCD 3. Problem z nimi jest taki, że potrzeba im dobrego toru, inaczej faktycznie wybitne nie są. I niestety Audeze mają kiepski fabryczny kabel, który je trochę hamuje. Nie mniej LCD 2F używki do wyciagnięcia są już od 2500zł około, są jeszcze LCD X, które można wyciągnąć używane w niewielkiej cenie. Prościej mają Meze Empyrean, bo nie potrzeba u nich kombinować z torem jak przy Audeze, a wystarczy dobry DAP jako próg wejścia. 6 godzin temu, FeX napisał: Świadomy konsument nie kupuje HD800, Audeze czy Empyreanów do gier. Nie pisałem, że konsument kupuje specjalnie do gier, a może wykorzystać mając na myśli jako dodatkową funkcję. Bo do samych gier, to spokojnie można wziąć AKG K240 czy K702 i człowiek będzie spełniony. 6 godzin temu, FeX napisał: Na tym forum to jest na porządku dziennym. Nie tylko na tym, to przeświadczenie jest ogólnie wszędzie. Dlatego należy ludzi oświecać, że przepłacone słuchawki gamingowe, to nie jest jedyna droga, bo mogą lepiej kupić, niezależnie od budżetu. To przeświadczenie bierze się z obawy, że muzyczne słuchawki nie poradzą sobie z pozycjonowaniem w grach. A pozycjonowanie to przecież nic innego jak kwestia przestrzenności słuchawek. A to właśnie dobre muzyczne słuchawki powinny mieć dobrą przestrzeń. 6 godzin temu, FeX napisał: Nie wiem czemu skupiłeś się na Audioquestach (podejrzewam, że przez to, że są w promocji) Skupiłem się dlatego, że je posiadam obecnie i grywam w nich również w gry Single Playery. W promocji są już od bardzo dawna, od tak dawna, że nie pamiętam od kiedy. Po prostu Top Hifi umiejętnie ucięło cenę słuchawek nie ucinając jej, a robiąc promocje, która jest już od ponad 2 lat spokojnie. 6 godzin temu, FeX napisał: Naprawdę nie trzeba wydawać 1400zł, żeby przyjemnie posłuchać, bo mamy sporo słuchawek za kilkaset zł, które są już naprawdę niezłe. Ja podałem to tylko jako przykład, bo słuchawki mam już trochę czasu, słuchałem ich na paru urządzeniach, więc wiem, że te słuchawki mogą konkurować ze sporo droższymi jednak kosztując o wiele mniej. Cóż są tacy, którzy są spełnieni mając słuchawki dołączane do telefonu. Więc można tylko zazdrościć takiej osobie, że musiała wydać 0 złotych na słuchawki, by być spełnionym. Każdy by tak chciał. I to można chyba uznać za pieśń przyszłości, słuchawki idealne za 0 zł Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts