Martion 16 Napisano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2020 Cześć, Mam myszkę Logitech G500. Na początku tygodnia zauważyłem, że jest coś nie tak z działaniem myszki - zdarza się, że pojedyncze kliknięcie powoduje 2 kliknięcia lewego przycisku myszki w systemie oraz przy zaznaczaniu tekstu zdarza się, że "przerywa" zaznaczenie. Od kilku miesięcy myszkę mam podłączoną do PC przez hub USB, podłączenie myszki bezpośrednio pod złącze USB na płycie głównej nic nie dało. Czyżby switch umarł? 1-1,5 miesiąca temu przekładałem elektronikę z innego egzemplarza G500, bo umarł sensor. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
fatguy 37 Napisano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2020 Mechaniczna część przycisku pewnie się zużyła. Wymiana na nowy powinna rozwiązać problem. Można próbować reanimować stary ale patrząc na ceny takich switchy raczej się nie opłaca. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2020 Typowe objawy zużycia mikro stycznika. Wymienić i będzie działać. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 Jest to spowodowane mechanicznym zużyciem. Co w tym dziwnego? W środku stycznika jest sprężynująca blaszka, pracuje... pracuje... i się zużywa. Cytuj Link to post Share on other sites
fatguy 37 Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 Każdy mikroswitch ma deklarowaną ilość cykli które powinien wytrzymać. Jak dużo korzystasz z myszy to normalne, że szybciej się zużyje. Jednak za kilka złotych można kupić nowy, wymienić i masz spokój na jakiś czas. Cytuj Link to post Share on other sites
Martion 16 Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Zamówiłem 2 nowe przyciski i znajomy ma mi je wymienić. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts