Tycha 4794 Napisano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2020 Cześć, Mam jeszcze czas do końca dnia, by anulować zamówienie na pierwszego z nich, ale nie jestem pewny, czy AX1800 będzie na pewno dobrym wyborem. TL;DR router do mieszkania o powierzchni 60 m^, także raczej o zasięg się nie martwię. Zależy mi na możliwie niskim pingu i stabilności łącza (nie, nie mogę podłączyć kabla :/). Xiaomi AX1800 przekonuje mnie WiFi 6 (mam smartfona obsługującego ten standard i zawsze mogę potem kupić kartę obsługującą ten standard do kompa jak się na dobre zagości) i ładniejszym wzornictwem (no i z tego co czytałem to powinien wydzielać mniej ciepła, a to może być duża zaleta u mnie), ale Archer ma MiMo 3x3, gdzie Xiaomi ma 2x2 (chyba, proszę mnie poprawić jeśli źle piszę). W temacie jestem totalnie zielony, także jak piszę głupoty to przepraszam. Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Xiaomi ma mniejszy zasięg niż Huawei AX3, który zresztą wypada w testach lepiej od AX1800. W wielu recenzjach jest wspominane, że prędkości przy tym Xiaomi dość mocno spadają, jak sygnał przechodzi przez ścianę (bardziej niż w konkurencyjnych sprzętach). C80 ma lepsze realne transfery i zasięg niż AX3. Edytowane 14 Grudnia 2020 przez Pawel7 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 14 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Rozumiem, że pingi będą wyglądać podobnie? Jeżeli tak, to myślę, że pozostanę przy Archerze. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Kiepski sygnał, to wysoki ping, inaczej być nie może Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 14 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Krótko mówiąc, Archer C80 będzie lepszym wyborem? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Wydaje mi się, że tak. U mnie został po testach, gdzie kupowałem ruter i po testach odsyłałem, te słabe. Zawsze możesz zrobić tak samo Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 14 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Okej, w takim razie zostaję przy Archerze. Dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts