Daskets 0 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 Witam. Posiadam płytę główną Asus m5a97 le r2.0 oraz fx 8320e. Ostatnio padła mi grafika więc postanowiłem kupić RX 580 4gb od Asusa dual OC. Po pierwszym uruchomieniu system nie wykrył grafiki widniała jako podstawowa karta więc wgrałem sterowniki no i po ponownym uruchomieniu niestety nie chciał wstać. Wyświetlał się komunikat Please enter setup to recover bios settings. Po kilku próbach zmiany miejsca od kości ramu przepinania dysków po portach sata zdecydowałem się wyjąć baterię od biosu. Niestety udawało się wtedy wejść w bios lecz system dalej nie startował. Włożyłem kartę brata GTX 1070 i system ruszał bez problemu, dodam że wkładając rx'a do bazy brata MSI b150m pro vdh i i3 7100 karta startuje wgrywam sterowniki wszystko chodzi normalnie. Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje na jednostce AMD ? Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Daskets 0 Napisano 12 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Spróbuję zaktualizować bios i włożyć znowu kartę RX, mam nadzieję że nie będzie problemów z odpaleniem znowu komputera Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Odinstaluj sterowniki karty programem DDU w trybie awaryjnym z uprawnieniami administratora. Następnie pobierz i zainstaluj najnowsze do rzeczonej karty. Cytuj Link to post Share on other sites
Daskets 0 Napisano 13 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2020 Odinstalowałem sterowniki i nic, dalej to samo aktualnie już nawet wyciągnięcie bateryjki nie powoduje resetu i wywala dalej ten błąd Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14079 Napisano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2020 Podaj markę i moc zasilacza. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2020 W dniu 11.12.2020 o 20:12, Daskets napisał: postanowiłem kupić RX 580 4gb od Asusa dual OC Używana? Nowa? Cytuj Link to post Share on other sites
Daskets 0 Napisano 13 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2020 chieftec gps-600A8 600wat Karta była używana ale włożyłem do komputera brata i bez problemu chodzi Tak samo było jak włożyłem GTX 1070 do tego zestawu z AMD Aktualnie nie startuje ani na jednej ani na drugiej wcześniej po wyciągnięciu baterii dało radę odpalić go na tym 1070 do poziomu windowsa teraz już na żadnej Dodam że RX był kupiony od kolegi który kupił go rok temu w grudniu i jest na gwarancji nadal Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts