macfan-pl 156 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 27 minut temu, wrobel_krk napisał: Jest jakaś możliwość, żeby kanały co się tworzy były gdzieś dostępne/dodane, można utworzyć kanał ale tylko można go ustawić jako domyślny albo jako url np: "Wyświetlanie całej zawartości: Którą dodałem w, Nieprzeczytane i dodana w ciągu ostatnich 365 dni." https://forum.benchmark.pl/discover/10/ Pytanie czy jak ktoś inny kliknie w ten link to ma swoje wiadomości, czy moje? ja po kliknięciu w Twój link mam to co poniżej: Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Aha to każdy może sobie zrobić własny kanał, ale jak go dodasz to nie wiem gdzie są te kanały:) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Ja mam to samo co @macfan-pl 1 Cytuj Link to post Share on other sites
macfan-pl 156 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 1 minutę temu, wrobel_krk napisał: Aha to każdy może sobie zrobić własny kanał, ale jak go dodasz to nie wiem gdzie są te kanały:) To już pytanie do @jacekgothic Cytuj Link to post Share on other sites
Lexus404 121 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) prosze zamiencie miejscami ogloszenia ze statusami, tak zeby statusy byly na gorze przeciez one sa czesciej aktualizowane niz ogloszeniahttps://prnt.sc/vpqipn i zrobcie zeby statusy sie wyswietlaly w calej dlugosci, miejsca jest sporo a to jest bardzo frustrujace ze wyswietlaja sie zaledwie 3 linijki tekstu i zeby wyswietlic calosc trzeba wchodzic w kazdy status pojedynczo a jezeli nie da sie zrobic zeby sie wyswietlaly cale to dajcie mozliwosc rozwiniecia ich z poziomu menu bez potrzeby wchodzenia do statusu Edytowane 25 Listopada 2020 przez Lexus404 Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) Ja sobie go dam jako zakładkę w przeglądarce na razie, można go niby śledzić jako RSS. Dalsze testy jak go usunąłem to już link nie działa:) Ale mogę sobie zrobić nowy taki sam, ale będzie już miał inny link. Edytowane 25 Listopada 2020 przez wrobel_krk Cytuj Link to post Share on other sites
macfan-pl 156 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) 6 minut temu, wrobel_krk napisał: jak go usunąłem to już link nie działa:) to chyba normalne że nie można linkować do czegoś czego nie ma....... Cytat Ale mogę sobie zrobić nowy taki sam, ale będzie już miał inny link. To oczywiste..... Edytowane 25 Listopada 2020 przez macfan-pl Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) No rożnie to bywa z tym usuwaniem, można czasem usnąć coś lokalnie a globalnie działa, w sensie ja już nie mam tego kanału w swoich kanałach(Gdziekolwiek one są), ale link mógłby dalej działać. Oczywiste rzeczy w programowaniu/IT nie są oczywiste, trzeba to sprawdzić:P Edytowane 25 Listopada 2020 przez wrobel_krk Cytuj Link to post Share on other sites
macfan-pl 156 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 2 minuty temu, wrobel_krk napisał: No rożnie to bywa z tym usuwaniem, można czasem usnąć coś lokalnie a globalnie działa, w sensie ja już nie mam tego kanału w swoich kanałach(Gdziekolwiek one są), ale link mógłby dalej działać. Nie. Taki efekt możliwy do uzyskania jesty dlatego, że kopia istnieje w cache. Wysdtarczy że wyczyścisz cache przeglądarki, wejdziesz z innej przeglądarki lub dasz hard-reload (ctrl+F5/Command+F5 na Mac) i załadujesz prawidłową wersję. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Panowie, a co powiecie o czymś takim? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
macfan-pl 156 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) 37 minut temu, BlackCoffe napisał: Panowie, a co powiecie o czymś takim? Gdzie to jest? Edytowane 25 Listopada 2020 przez macfan-pl Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) Na innym forum To jest jak pamiętam specjalny plugin do pokazywania nowej zawartości. ************ Znalazłam: My Activity On User Bar - Applications and Plugins - Invision Community To darmowy plugin ****** Chyba to jednak nie to, dopytam admina tego forum jak on się nazywa. Edytowane 25 Listopada 2020 przez BlackCoffe 1 Cytuj Link to post Share on other sites
macfan-pl 156 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 1 godzinę temu, BlackCoffe napisał: Na innym forum To jest jak pamiętam specjalny plugin do pokazywania nowej zawartości. ************ Znalazłam: My Activity On User Bar - Applications and Plugins - Invision Community To darmowy plugin ****** Chyba to jednak nie to, dopytam admina tego forum jak on się nazywa. Podałabyś adres tego forum? Jeśli nie chcesz tu to może na PRV..... Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) Ok, wysłałam pw Edytowane 25 Listopada 2020 przez BlackCoffe 1 Cytuj Link to post Share on other sites
soda 387 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Też macie problem z zalogowaniem się na forum w Tapatalku? Wpisuję hasło i nic, zmieniłem nawet hasło na nowe i dalej nie mogę się zalogować. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Można usnąć te nazwy użytkowników tj nowicjusz, dyskutant, zapaleniec, maniak itp. Cytuj Link to post Share on other sites
macfan-pl 156 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 36 minut temu, kajtek. napisał: Można usnąć te nazwy użytkowników tj nowicjusz, dyskutant, zapaleniec, maniak itp. To nie nazwy użytkowników tylko rangi..... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 2 godziny temu, macfan-pl napisał: To nie nazwy użytkowników tylko rangi..... Nie rangi a tytuły. Masz w profilu. Tytułowi bliżej do nazwy Cytuj Link to post Share on other sites
macfan-pl 156 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 4 minuty temu, kajtek. napisał: Nie rangi a tytuły A nie jest czasami tak, że ranga kiedyś = tytuł obecnie? Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 3 godziny temu, soda napisał: Też macie problem z zalogowaniem się na forum w Tapatalku? Coś Wojtek wspominał, że miał jakieś problemy, ale kilku użytkowników testowało (w tym ja) i wszystko było OK. Reinstalacja apki powinna rozwiązać problem. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Też miałem problem pierwszym logowaniem, ale drugie logowanie było już OK. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 25 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Panowie, mam ten plugin co pisałam wcześniej https://invisioncommunity.com/files/file/9402-dropdown-navigation-menu/ Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 26 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Jak ktoś nadal ma problem z funkcjonowaniem forum, to polecam dodać do przeglądarki uBlock Origin, wszystkie motywy działają bez problemu, wszystko działa prawidłowo. Testowane na Firefox, Chrome 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 26 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Tylko na motywie innym niż Awaryjnym Shoutbox się dłużej wgrywa. Sprawdzone na dwóch przeglądarkach EDGE i Chrome z uBlockiem. Cytuj Link to post Share on other sites
macfan-pl 156 Napisano 26 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) 4 godziny temu, jacekgothic napisał: Jak ktoś nadal ma problem z funkcjonowaniem forum, to polecam dodać do przeglądarki uBlock Origin, wszystkie motywy działają bez problemu, wszystko działa prawidłowo. Testowane na Firefox, Chrome Identyczny efekt daje globalne (system-wide) zainstalowanie ADG. Ta przewaga, że nie są wtedy potrzebne żadne wtyczki do przeglądarek. Składnia filtrów wspólna z ABP/uBO. Mało tego: do ADG istnieje natywna możliwość importu filtrów więc nie trzeba ręcznie wklepywać. Cytat Shoutbox się dłużej wgrywa. Nie zauważyłem. Edytowane 26 Listopada 2020 przez macfan-pl Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts