as.shark 0 Napisano 29 Października 2020 Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Cześć Mam problem z poprawną konfiguracją zestawu głośniki Soundblaster ZX oraz karta Logitech z906. Mam to podłączone poprawnie, jednak przy wykonywaniu testów z konsoli creative efekt jest taki: Lewy przedni głośnik prawie słyszalny Prawy przedni głośnik prawie słyszalny Centralny głośnik gra głośno Lewy Tylni głośnik gra jako Lewy Przedni głośnik, głośno Prawy Tylni głośnik gra jako Prawy Przedni głośnik, głośno Subuffer- ledwo słyszalny Próbowałem ustawiać poziom głośnika, ale nic to nie zmienia. Bardzo proszę o pomoc, jak to poprawnie ustawić? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 29 Października 2020 Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Jak podłączyłeś te głośniki cyfrowo czy analogowo ? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 29 Października 2020 Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Raczej analogowo. Front i tył jest odwrotnie podłączony? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 29 Października 2020 Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Sprawdź podłączenie jeszcze, sprawdź ustawienia karty, ewentualnie podrzuć screeny to sprawdzimy. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 7 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2020 Raczej analogowo. Front i tył jest odwrotnie podłączony? Widzę typ już się nie odezwie i ma wylane, więc mogę coś więcej napisać. Czasami jest tak ,że użytkownicy układów Creativa kupują te beznadziejne plastikowe głośniczki za krocie po ty, by później podłączyć cyfrowo. Głupota połączona z brakiem wiedzy. Typowe dla takiej grupy. Jeszcze brakuje słuchawek świecidełek 7.1 do kompletu. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 7 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2020 Chyba coś Cię dzisiaj ugryzło. Nie można od wszystkich wymagać, że będą wszystko wiedzieli. Gdyby tak było nikt by nie prosił o pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Mam podobny problem, Support Creativa mi odpisał że to wina OVERCLOCKINGU moich pamięci ram i tak do dziś AE-5 zamienia mi losowo kanały w logitech'ach Z906, i ciągle muszę resetować te głupie sterowniki... Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 No chyba ktoś jest niepoważny z tym ramem... Najprostszy sposób sprawdzić kartę na innym pc. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Chyba coś Cię dzisiaj ugryzło. Nie można od wszystkich wymagać, że będą wszystko wiedzieli. Gdyby tak było nikt by nie prosił o pomoc Człowiek się angażuje, poświecą czas, a taki, to nawet nie odpisuje. Masa tu takich było (obserwując forum już ponad 10 lat), co posiadały te i podobne Logitechy podłączając cyfrowo pod nie takie tanie karty dźwiękowe. To nie jest wynik braku wiedzy, tylko raczej lenistwa i zaangażowana w poszukiwaniu sprzętu.Wszystko na gotowe by chcieli , odpowiedzi najlepiej po 5 minutach ,a audio jak sam dobrze wiesz tak nie idzie. Mam podobny problem, Support Creativa mi odpisał że to wina OVERCLOCKINGU moich pamięci ram i tak do dziś AE-5 zamienia mi losowo kanały w logitech'ach Z906, i ciągle muszę resetować te głupie sterowniki... Ja kiedyś miałem problem z Xonarem podobny, przy OC zawieszał mi układ dźwiękowy. Niestety wymiana płyty głównej rozwiązało dopiero sprawę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts