Sin Zu007 9 Napisano 22 Października 2020 Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Witam wszystkich. Poszukuje nowego smartphonu do 1200 zł +/- 200 zł. Wymagania: - W miarę dobrze dopracowany soft(nakładka) - tj. szukam telefonu na 3-4 lata, więc warto aby docelowy tel. w 3 roku był w stanie operować bez zacinki nadal w tamtym czasie olx'a, chroma i parę innych podstawowych apek. - Telefon z premierą z tego roku, im młodszy tym lepiej - Dobra i pojemna bateria- Brak wystającego aparatu - Wymiarowo coś podobnego Honoru 8 (ciężko będzie, ale na pewno nie coś pokroju lotniskowców podanych niżej)- 64GB pamięci wew. (w miarę możliwości 6gb ramu)- Dobra obsługa wszystkich częstotliwości używanych przez operatora Orange- Lampka (np zintegrowana z LED tylnego aparatu)Telefon przeznaczony głównie do dzwonienia oraz przeglądania portali aukcyjnych, oraz czytania wiadomości i pogody Po za tym jeśli aparat nie będzie robił krzywych zdjęć, telefon miał dobry mikrofon to będzie git. Nie jestem pewien, ale słyszałem, że wszystkie OLED'y dostępne na rynku wychodzą od Samsunga a to z kolei oznacza że w około 2 lata wyświetlacz padnie - czy ktoś to może potwierdzić? Na początku Huawei, Samsunga, Iphone można spokojnie odrzucić. Zrobiłem wcześniejszy research i znalazłem pod nie wszystkimi kryteriami, ale pasujące tel - Realme 7 Pro, Xiaomi mi note 10 lite - ale główny problem z nimi jest taki iż są sporo za duże (szer x wys). Co byście doradzili i wybrali? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3758 Napisano 22 Października 2020 Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Ja tak kombinowałem i za 1500 wyrwałem Huawei P30 dla mnie super, drugi w kolejce był Huawei Nova 5t a trzeci realme 7pro. Cytuj Link to post Share on other sites
Sin Zu007 9 Napisano 24 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2020 1500 to po za budżetem, 2 letni flagowiec, Nova 5t jeszcze gorzej...Realme 7 Pro wydaje się wręcz idealnym wyborem w tej kwocie ... gdyby nie jego wielkość i mocno wystający aparat. Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 24 Października 2020 Udostępnij Napisano 24 Października 2020 gdyby nie jego wielkość i mocno wystający aparat. dzisiaj to raczej standardowe rozmiary, a patrząc na to co xiaomi robi ze swoimi nowymi modelami to nawet można rzecz, że ten telefon jest mały (kuriozum XD), z odstawaniem aparatu też podobna sprawa, a po włożeniu do silikonowego etui nic nie wystaje Cytuj Link to post Share on other sites
pa3eloo 3 Napisano 25 Października 2020 Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Celuj w Realme 7 Pro na razie w tej kwocie pobił konkurencję. Cytuj Link to post Share on other sites
Sin Zu007 9 Napisano 26 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2020 dzisiaj to raczej standardowe rozmiary szkoda właśnie, szajsung niby coś ma u siebie w stajni mniejszego, ale całkowicie odpada ten telefon właśnie szukam dla taty ... dla mnie to jeszcze nie problem, ale właśnie "jeszcze" ... niektóre modele już są wielkości tabletów, ale gdybym potrzebował tableta to bym go szukał...mam nadzieję, że rynek trochę "ogarnie" się z tymi wielkościami... Cytuj Link to post Share on other sites
Latinator 2 Napisano 30 Października 2020 Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Dokładnie Realme 7 pro troszkę wyżej niż POCO X3. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts