elvismt 757 Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Witam Po reinstalacji systemu windows 10 do najnowszej wersji na laptopie asus rog strix zaczęło "wycina" dzwięk mikrofonu. Obserwacja początkowo dokonana na teamspeak ale szybko okazało się że w innych aplikacjach jest to samo. Wygląda to tak że jeśli powiemy kilka słów cicho, raczej nie wytnie nam rozmowy. Jeśli zaś powiemy zdanie normalnie to pierwsze słowo lub fragment jest dobrze słyszalne a reszta zdania wycięta tak jakby automatycznie spadał volume na 5-10% ledwo coś słychać. Problem zarówno na wbudowanym mikrofonie jak i tym w słuchawkach. Próbowałem przestawiać volume mikrofonu w dół jak i w górę, reinstalowałem sterownik karty dźwiękowej. Przyznam szczerze poddaje się... może tutaj ktoś mądrzejszy przerabiał temat? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
marcin_g 2 Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Witam, Od początku miałeś windows 10, czy wcześniej był jakiś inny system? Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 12 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Witam, Od początku miałeś windows 10, czy wcześniej był jakiś inny system? Problem dotyczy nie mojego komputera, ale tak od początku był tam windows 10. Problem zaobserwowany po reinstalacji systemu. Tymczasowo załatany podpięciem karty dźwiękowej USB od słuchawek Cloud II Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts