Skocz do zawartości

Wolniejszy internet od jakiegoś czasu

Recommended Posts

Posiadam Funboxa 2.0 w Orange. Umowa do 10 Mb. Na początku jak dostałem  modem to prędkość pobierania utrzymywała się na poziomie 5 Mb. Teraz od jakiegoś czasu Funbox coraz częściej się sam resetuje i prędkość znacznie spadła. Dzisiaj na Spedtest prędkość pobierania wyniosła 1 Mb. Zgłaszałem to 2 dni temu na infolinii u cudownej inteligencji, która przyjęła zgłoszenie i wczoraj dostałem smsa, że technik jedzie a godzinę później że wszystko naprawione. Tyle że technika nie było żadnego - jakaś kpina po prostu.  Gdzie to lepiej zgłosić - przez internet z konta orange czy może da radę jakoś dodzwonić się do konsultanta a nie Maxa? Co mówić żeby potraktowali zgłoszenie poważnie? Może nie potrzeba u mnie technika tylko u nich na linii jakieś błędy lub brak synchronizacji? Dodaję dane z informacji systemowych z modemu. Czy takie dane są podstawą do zgłoszenia usterki? Czy w ogóle takie parametry linii są normalne i ta liczba błędów?

• status linii DSL

• 2.1

stan połączenia DSL

włączone

• 2.2

tryb synchronizacji DSL

ADSL

• 2.3

ostatnia synchronizacja DSL

8 października 2020, 05:30

• 2.4

czas połączenia DSL

00 d 01 g 20 m 09 s

• prędkość i margines szumu

• 2.5

prędkość synchronizacji DSL w górę

815 Kb/s

• 2.6

prędkość synchronizacji DSL w dół

1396 Kb/s

• 2.7

margines szumu w dół

8.9 dB

• jakość linii (błędy)

• 2.8

liczba sekund z błędami (ES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji)

11308

• 2.9

Sekundy z poważnymi błędami (SES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji)

1736

Edytowane przez berserker1