berserker1 0 Napisano 8 Października 2020 Udostępnij Napisano 8 Października 2020 (edytowane) Posiadam Funboxa 2.0 w Orange. Umowa do 10 Mb. Na początku jak dostałem modem to prędkość pobierania utrzymywała się na poziomie 5 Mb. Teraz od jakiegoś czasu Funbox coraz częściej się sam resetuje i prędkość znacznie spadła. Dzisiaj na Spedtest prędkość pobierania wyniosła 1 Mb. Zgłaszałem to 2 dni temu na infolinii u cudownej inteligencji, która przyjęła zgłoszenie i wczoraj dostałem smsa, że technik jedzie a godzinę później że wszystko naprawione. Tyle że technika nie było żadnego - jakaś kpina po prostu. Gdzie to lepiej zgłosić - przez internet z konta orange czy może da radę jakoś dodzwonić się do konsultanta a nie Maxa? Co mówić żeby potraktowali zgłoszenie poważnie? Może nie potrzeba u mnie technika tylko u nich na linii jakieś błędy lub brak synchronizacji? Dodaję dane z informacji systemowych z modemu. Czy takie dane są podstawą do zgłoszenia usterki? Czy w ogóle takie parametry linii są normalne i ta liczba błędów? status linii DSL 2.1 stan połączenia DSL włączone 2.2 tryb synchronizacji DSL ADSL 2.3 ostatnia synchronizacja DSL 8 października 2020, 05:30 2.4 czas połączenia DSL 00 d 01 g 20 m 09 s prędkość i margines szumu 2.5 prędkość synchronizacji DSL w górę 815 Kb/s 2.6 prędkość synchronizacji DSL w dół 1396 Kb/s 2.7 margines szumu w dół 8.9 dB jakość linii (błędy) 2.8 liczba sekund z błędami (ES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji) 11308 2.9 Sekundy z poważnymi błędami (SES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji) 1736 Edytowane 8 Października 2020 przez berserker1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 8 Października 2020 Udostępnij Napisano 8 Października 2020 Dzwonić i zgłaszać jeszcze raz. Wiem, że to uciążliwe, ale jedyne rozsądne wyjście. Wiem, bo też miałem problemy. Wydzwoniłem do nich prawie stówę, ale mi te opłaty w końcu anulowali... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts