bobas8909 1 Napisano 14 Września 2020 Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Cześć wszystkim, kupiłem Poco f2 Pro ale nie posiadam szkiełka/foli ochronnej, jaką polecacie? Poczytałem sobie na necie i dość spora liczba użytkowników narzeka na firmę 3mk, a jaką Wy polecacie? Bo wydać prawie 2 tys na telefon i żeby wyświetlacz mieć porysowany to nie dla mnie Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 14 Września 2020 Udostępnij Napisano 14 Września 2020 (edytowane) Szkła nie naklejaj bo to badziew. Wystarczy że źle coś doklei i po czasie będzie się łuszczyć. Przynajmniej te co widziałem u innych tak się z nimi działo. Jak masz folię oryginalnie to jej nie ściągaj. Moja już 4 miesiące i ma się świetnie Edytowane 14 Września 2020 przez Lord_Krecitsqa Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 14 Września 2020 Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Ja mam znowu odwrotnie wolę szkło bo lepiej znosi rysy od foli producenta niestety nie pamiętam nazwy firmy bo gdzieś w galerii handlowej zakładali na jednej z tych "wysepek" Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 14 Września 2020 Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Szkła nie naklejaj bo to badziew. Wystarczy że źle coś doklei i po czasie będzie się łuszczyć. Mam szkło z 5 lat. Nie wiem co mam powiedzieć, bo nic się nie łuszczy i nie odkleja. Jest to wysokiej klasy szkło bez nazwy firmy z ebay. Było bardzo drogie, bo ze 3€ kosztowało. W poprzednich telefonach miałem folie, bo szkła nie były wtedy w modzie. Folie wymieniało się co 1.5 roku tak na oko. Cytuj Link to post Share on other sites
kimipl 1 Napisano 14 Września 2020 Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Na swoim F2 mam takie szkło https://allegro.pl/oferta/szklo-nillkin-amazing-h-do-xiaomi-poco-f2-pro-9425012151 Idealnie pasuje, nic się nie odkleja. Niedawno znajomy kupił F2 i zakładałem mu https://allegro.pl/oferta/szklo-hartowane-szybka-do-pocophone-poco-f2-pro-9501039247 Też wszystko ok. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 (edytowane) A to ciekawe Panowie, bo co widzę u kogoś telefon ze szkłem to wygląda jakby mu ktoś obgryzł rogi Od czego to zależy w takim razie ?? Albo widać że się odkleja brzegami Jeszcze coś. Jak się ma szkło na zakrzywionych ekranach ? Czy się nie odkleja wtedy? Oczywiście po jakimś czasie bo wiadomo jak nowe to idealne. Kolega zakładał w UK i tam faktycznie zrobił facet porządnie. I ostatnie pytanko, co z wymianą takiego szkiełka? Edytowane 15 Września 2020 przez Lord_Krecitsqa Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Na zakrzywione tylko założysz bez zagięcia i wygląda to fatalnie syf zbiera co do odklejania i łuszczenia wydaje mi się że to zależy czy ktoś kupił najtaniej bo i po 50 gr widziałem kiedyś czy coś trochę droższe (cena coś tam pewnie robi różnicę w jakości) Cytuj Link to post Share on other sites
kimipl 1 Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 (edytowane) Na zakrzywione ekrany (takie jak np. Mi Note 10 Lite) zakładałem szkło na kleju UV - montaż jest oczywiście trudniejszy, ale szkło pasuje idealnie do ekranu i nic się z nim nie dzieje. Co do odklejania się brzegami - czasem faktycznie taki efekt jest, ale z mojego doświadczenia (nie jakiegoś specjalnie dużego bo zakładam szkła dla znajomych itp.) wynika jasno że jeśli dobrze przygotujesz ekran pod szkło - odtłuszczenie itp. - to nic się z tym nie dzieje nawet po roku czy dwóch. A tak ogólnie mam w rodzinie 2 osoby które mają wielki talent do rzucania telefonem, i szkło już kilka razy przejęło na siebie uderzenie chroniąc ekran, po wymianie szkła telefon jak nowy. Edytowane 15 Września 2020 przez kimipl Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 bo co widzę u kogoś telefon ze szkłem to wygląda jakby mu ktoś obgryzł rogi Już wiem o co Ci chodzi z tym "łuszczeniem". Szkło się nie łuszczy, te wykruszone i popękane rogi, to efekt "przejść". Po prostu po małych urazach najłatwiej uszkodzić róg. Znajomy ma szkło na ekranie w fatalnym stanie. Popękane w wielu miejscach i tak ma ponad pół roku. Szkło kosztowało 12 zł. - Czemu nie zmienisz? Przecież to brzydko wygląda. - A po co? Na włączonym ekranie aż tak bardzo nie widać. Jak się ma szkło na zakrzywionych ekranach ? - ciężko trafić na dobre (nie mylić z drogim). W jednym telefonie w rodzinie było szkło rok czasu idealnie dopasowane na zaokrągleniach. Podczas upadku powstało pojedyncze pęknięcie. Zamawiałem ze 3 nowe z różnych źródeł (poprzedni sprzedawca już nie miał) i dałem se spokój. Na brzegach nie trzymały się w ogóle. Cytuj Link to post Share on other sites
ADR15 255 Napisano 15 Września 2020 Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Zawsze kupuję szkła i nie mam jakich dziwnych problemów, kupuję zazwyczaj w miarę tanie na cały ekran jak jest ekran zakrzywiony. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Antek44 0 Napisano 24 Września 2020 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Wcześniej na Honor 10 miałem szkło hartowane Spigen, obecnie na P30 Pro ma założoną folię ochronną od Spigen (o taką) i nie miałem i nie mam żadnych problemów z odklejaniem itp. P30 Pro ma zakrzywiony ekran, ale folia dobrze przylega i po 3 miesiącach nic się nie dzieje. Myślę że większość problemów z folią/szkłem bierze się z tego że ludzie zamawiają na Aliexpress za 1zł szkło hartowane i po miesiącu im się odkleja. Kupiłeś telefon za 2k, zainwestuj w szkło hartowane 50-60zł i zapomnij o temacie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts