Anonimowy Tomek 0 Napisano 8 Września 2020 Udostępnij Napisano 8 Września 2020 (edytowane) Witam , od niedawna jestem posiadaczem komputera którego własno ręcznie składałem jednak mam problem . Od początku praktycznie wyskakuje wszystkim dobrze znany błąd o potocznej nazwie blue screen , Podzespoły wrzucę na końcu jednak od razu chcę powiedzieć że wszystko przeszło testy i nie wykryto ani jednego problemu dlatego mam 2 typy . Pierwszy to klawiatura , ten mniej prawdopodobny iż jest ona uznanej marki corsair i raczej nie powinno być z nią problemów (w teorii) a drugi typ to myszka marki genesis . Jeśli chodzi o to czym testowałem to teraz wymienię : procesor prime 95 procesor nie przekraczał temperatury 74 stopni , ram : aida64 również nie pokazała problemów a kartę benchmarkiem od furmarka , jeżeli chodzi o całą resztę czyli wentylatory zasilacz płytę itd . to myślę że gdyby nie działały to komputer raczej nie działał by bądź strasznie się przegrzewał z góry przepraszam za braki znaków interpunkcyjnych w niektórych miejscach i z nadzieją że to klawiatura bądź myszka czekam na pomoc PS : Na dysku google który zamieściłem pod podzespołami znajdują się dwa zipy w tym którym jest jeden dmp jest ot najświeższy bs a na tym gdzie znajdują się 3 te sąjuż trochę starsze Podzespoły : Karta graficzna : NVIDA GeForce 1660 gaming od msi Procesor : AMD ryzen gen 2 3600 Płyta główna :MSI Tomahawk B550 MPG Zasilacz : BeQuiet pure power 11 600 W Obudowa : BeQuiet pure case dx Wentylator : Scythe Mugen 5 TUG Gaming aliance Dyski : SSD Adata SX8200PNP HDD Toshiba HDWD120 Ramy: HyperX DDR4 Fury 3200 MgH rgb DMP numer 1 : https://drive.google.com/file/d/12rZIUusvPdEqlm6_Q0ErzJR2vgWqcxEq/view?usp=sharing DMP numer 2 (znajdują się tu 3 pliki ) https://drive.google.com/file/d/1e63HhiP6UbAPd4VaCTaq1hwU_d8iz39P/view?usp=sharing Edytowane 8 Września 2020 przez Anonimowy Tomek Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 8 Września 2020 Udostępnij Napisano 8 Września 2020 (edytowane) System i sterowniki do płyty głównej zaktualizowane? Bios też ? Edytowane 8 Września 2020 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 8 Września 2020 Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Jakie kody tych bluescreenów Ci wyskakują? Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 8 Września 2020 Udostępnij Napisano 8 Września 2020 W ilu modułach RAM i w których bankach osadzone? Cytuj Link to post Share on other sites
Anonimowy Tomek 0 Napisano 8 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2020 System i sterowniki do płyty głównej zaktualizowane? Bios też ? Tak wszystko zostało zaktualizowane to jednak nic nie dało W ilu modułach RAM i w których bankach osadzone? Ram jest w dwóch modułach po 8 giga osadzone są one w bankach DIMMA2 i DIMMB2 Jakie kody tych bluescreenów Ci wyskakują? Ostatnimi czasy są to najczęściej "PAGE_FOUND_IN_NONPAGED_AREA" jednak zdarzały się i Driver "DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER" oraz "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" Chciałbym również zaznaczyć że zrobiłem przy użyciu aid-y 64 ponad godzinny test dzisiaj który wszystko że tak to nazwę "zestresował" wszystko na 100 % i nic ale to kompletnie nic nie działało tak jak nie powinno , serio nie wiem już co robić jak na razie komputer działa od godziny 19 bez przerwy bez żadnej ściny czy błędu , przeprowadziłem również test w COD Warzone i na Battle Royale osiągam nie mniej niż 100 fps-ów uczciwej i dynamicznej rozgrywki Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 8 Września 2020 Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Czy w menadżerze urządzeń nie masz jakichś żółtych wykrzykników ? Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 8 Września 2020 Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Ja bym sprawdzil najpierw RAM. Po pierwsze najlatwiej i najszybciej a po drugie komunikat bledu mowi o problemach alokacji danych w pamieci. Wypnij i wepnij jeszcze raz. Upewnij sie ze sa dobrze wpiete. Uruchom, jezeli dalej ten sam problem, sprobuj uruchomic z jednym ramem, potem sprobuj z drugim. Jak to nic nie da sprobuj tez inne banki pamieci. Moze masz ktoras kosc uszkodzona albo ktorys bank pamieci. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 9 Września 2020 Udostępnij Napisano 9 Września 2020 Ostatnimi czasy są to najczęściej "PAGE_FOUND_IN_NONPAGED_AREA" jednak zdarzały się i Driver "DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER" oraz "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" Ustaw w biosie stałe napięcie dla procesora 1.3V (VCore-Manual-1.3V) i testuj. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts