Diakon166 36 Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Cześc. Wczoraj odebrałem nowe części do PC, zainstalowałem system i mam z nim problem. A dokładniej system się zawiesza po kilku chwilach działania. Wywala błąd krytyczny(nie ma szans odczytać jaki bo ekran odrazu znika) lub Pc zwisza się totalnie i pomaga tylko wyłącznik na zasilaczu. Płyta Asus Tuf gaming x570-plus Proc Ryzen 5 3600 RAM Corsair vengeance RGB pro 16gb Dysk asus 970 evo 512(na nim stoi system) Na procu AiO Navis EVO ARGB 280 GPU rtx 2070 Cooler master silentpro 600w Ponad to nie idzie zainstalować sterowników do grafiki. Wywala błąd nieprawidłowej wersji systemu, mimo że stery pobrane są pod mój system. Macie jakieś pomysły co jest powodem problemów? Ewentualnie gdzie znajdę historie błędów systemu by się dowiedzieć więcej co jest nie tak. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Stery do mobo zainstalowane (AMD chipset drivers)? Wywala błąd nieprawidłowej wersji systemu, mimo że stery pobrane są pod mój system To znaczy pod jaki? Sterowniki dla Turing GPUs nie zainstalują się na Windows 10 RS2 czy wcześniejszych. To dotyczy Windows 10 Threshold 1, Threshold 2, Redstone 1, and Redstone 2. Cytuj Link to post Share on other sites
Diakon166 36 Napisano 5 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Tak zainstalowałem stery z płyty. Samego błędu nie jestem wstanie odczytac. Ekran błędu krytycznego pojawia się na mniej niż sekundę. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14072 Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Nagraj film jak się pojawia. Masz odpowiednią wersję BIOSu, nie musisz go zaktualizować by obsługiwał twojego procka? Cytuj Link to post Share on other sites
Diakon166 36 Napisano 5 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Biosu nie aktualizowałem ale jednak powinno być ok skoro x570 jest pod 3gen ryzenow Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 https://pl.wikipedia.org/wiki/Windows_10 Jaką wersję W10 masz zainstalowaną z tej kolorowej tabelki ? Cytuj Link to post Share on other sites
Diakon166 36 Napisano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Dobra kwestie rozwiązałem. Winny byl system, tak jak zaznaczaliście instalowałem system ze starej wersji. Po sciągnieciu noweszej wersji systemu wszystko zadziałało jak trzeba. Dzięki za pomoc Temat do zamknięcia. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts