Patrykooo 0 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Witam kupiłem ostatnio płytę główną B550 MSI mpg gaming edge wifi, wybrałem tą płytę ze względu na wlaśnie wifi jednak nie mogę włączyć owego wifi, antenki są zamontowane, szukałem aktualizacji jednak nie znalazłem nic z wifi a w biosie też nic nie widziałem. Wie ktoś jak zrobić żeby to wifi działało ? Jak coś nie mam możliwości nawet na chwilę podłączyć się pod kabel jednak mam jeszcze laptopa. Proszę o pomoc, z góry dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Sterowniki do karty Wifi zainstalowane? Karta poprawnie wykryta w menadżerze urządzeń? Poprosimy screen. Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 A wifi spod Windowsa włączone? Ja w biosie do lapka też nie wifi tylko spod Win w opcjach sieciowych chyba się włącza. Cytuj Link to post Share on other sites
Patrykooo 0 Napisano 29 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Sterowniki do karty Wifi zainstalowane? Karta poprawnie wykryta w menadżerze urządzeń? Poprosimy screen. Próbowałem zainstalować przez pendrive jednak wyskakuje błąd, menedżer urządzeń nie wykrywa karty sieciowej Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 No to masz odpowiedź - błąd przy instalacji sterowników oznacza uszkodzony moduł Wifi na płycie - wymiana. Dla Twojej wiadomości: msi B550 Mortar WiFi ma lepiej chłodzoną sekcję zasilania więc jeżeli miałbyś możliwość wymienić to polecam Cytuj Link to post Share on other sites
Kolcobrzuch 161 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 @up Wg hardware unboxed gaming edge WiFi jest w grupie płyt z najniższymi temperaturami zasilania spośród testowanych płyt b550. Fakt, mortara tutaj nie ma ale warto rzucić okiem. Cytuj Link to post Share on other sites
jarkko 256 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Próbowałem zainstalować przez pendrive jednak wyskakuje błąd, menedżer urządzeń nie wykrywa karty sieciowej Możliwe że adapter WiFi nie jest włączony w BIOS-ie. Płyty z WiFi mają tą opcję w ustawieniach Peripherals lub Internal Devices jeśli dobrze pamiętam. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 @Kolcobrzuch Od 13:15 Spośród wszystkich płyt B550 od MSI tylko Tomahawk ma niższe temperatury na VRM od Mortara. Cytuj Link to post Share on other sites
Patrykooo 0 Napisano 29 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 No to masz odpowiedź - błąd przy instalacji sterowników oznacza uszkodzony moduł Wifi na płycie - wymiana. Dla Twojej wiadomości: msi B550 Mortar WiFi ma lepiej chłodzoną sekcję zasilania więc jeżeli miałbyś możliwość wymienić to polecam Raczej wątpię że jest uszkodzona ponieważ płytę mam od 2 dni, a spięć żadnych nie było itp więc raczej wszystko powinno działać Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Sprawdź pojęcie "DOA", choć tu może być nie całkiem dead, a częściowo. Ale wcześniej sprawdź dobrze bios, czy nie ma opcji do włączenia WIFI. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Advanced sub-menu/Integrated Peripherals sub-menu Sets integrated peripherals’ parameters, such as LAN, Wi-Fi, HDD, SSD, USB andaudio. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Pytam po raz kolejny: jak w menadżerze urządzeń wygląda status karty sieciowej Wifi? Wyjaśnił Ci już kolega @sznib oraz @jarko, że płyta / moduł Wifi mogą być fabrycznie uszkodzone. Cytuj Link to post Share on other sites
Patrykooo 0 Napisano 29 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Sprawdź pojęcie "DOA", choć tu może być nie całkiem dead, a częściowo. Ale wcześniej sprawdź dobrze bios, czy nie ma opcji do włączenia WIFI. Dzięki pomogłeś wifi działa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts