LubieFrytki 3 Napisano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Cześć wszystkim mam pilne pytanie do znawców sprzętu audio Mój Dziadek bez konsultacji kupił sobie TV Samsung qe49q60rat okazało się że jest bez wejścia na mini jack. Do TV można podłączyć słuchawki tylko przez bluetooth, jako że ma problemy ze słuchem kupiłem mu kilka dni temu bardzo głośne bezprzewodowe Sennheisery, ale przy podłączeniu do TV są one mimo wszystko całkiem ciche, po podłączeniu ich do telefonu głośne jak cholera. Wychodzi na to że wzmacniacz w TV jest słaby, teraz pytanie czy są jakieś bezprzewodowe wzmacniacze nawet gdyby wiązało się to z podłączeniem słuchawek na kabel czy odsyłać słuchawki bo zostało kilka dni i kombinować dalej? Uprzejmie proszę o podpowiedzi. Uprzejmie proszę o usunięcie tematu Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez LubieFrytki Cytuj Link to post Share on other sites
Elomin 65 Napisano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 poszukaj w TV ustawienia głośności na słuchawki 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Słuchawki na bt mają przecież swój wzmacniacz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Po sparowaniu słuchawek głośniki w TV się wyłączają i wtedy z poziomu TV ustawiasz głośność (pojawia się ikona słuchawek) oraz w samych słuchawkach. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
LubieFrytki 3 Napisano 25 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Hej, załatwiłem kwestie inaczej przez złącze optyczne w TV. Kwestia jest taka że jak podłączałem 3 różne pary słuchawek do TV to każda przejmuje całą kontrole nad ustawieniami, ogólnie spędziłem kilkanaście minut aby każdą opcje przeklikać. Dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts