Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam-szukam takiego sprzętu jak w temacie. Wymagania są niskie, ale tez i budżet niewielki (1800-2300 max). Waga nie ma znaczenia-nikt z nim nie będzie nigdzie chodził-będzie stał na biurku.Ekran-duży.To dla seniora u którego oczy szwankują.Przeznaczenie-przeglądanie stron www (95% czasu),od czasu do czasu trzeba będzie jakiś dokument w wordzie spłodzić itp.Żadne granie, renderingi czy coś takiego. Ma być szybki, nie ciąć mimo otwartych kilku okienek , WIN 10 na pokładzie no i najlepiej 16 GB RAM. Musi być bezawaryjny i prosty w obsłudze jak budowa cepa.Nie mam pojęcia o takim sprzęcie,nawet nie wiem które firmy są lepsze a które gorsze i stąd prośba o poradę-dzięki i pozdrawiam.

Aha-jakby miał podświetlaną klawiaturę to byłoby super.

Edytowane przez zwolay

Znalazłem Ideapada 3-17, na ryzen Athlon. W tym budżecie z ciężko będzie znaleźć 17 z lepszymi parametrami, jednak do korzystania z przeglądarki i pracę w Wordzie, opcja z 12 GB RAMu pozwoli na pracę w komforcie.
Lapka znalazłem w x-komie. Mieści się w budżecie i zostanie na nową myszkę :)

Zdecydowanie za duże wymagania do za małego budżetu. Ja to widzę tak :

albo szukasz czegoś poleasingu z używanych lapków, albo 15 cali, bo nowa 17 w tym budżecie jest słaba.. Z 15 mogę polecić tego HP - w tej cenie bardzo fajna konfiguracja, która nie ma ramu lutowanego, więc na przyszłość można dodać kolejną kość.

Jednak ekran 17 to raczej warunek konieczny. Obecny laptop ma taką przekątną i się sprawdza.Dziękuję i czekam na kolejne propozycje-aha ,jakbyście mogli podawać konkretne modele lub linki do sklepu/ opisu sprzętu to byłoby super :)