desspo 2 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Witam Mam w tej chwili płytę matx i nie mogę założyć wentylatora na górze obudowy ponieważ zawadza o chłodzenie Czy wymieniająca płytę na atx gniazdo procesora będzie niżej umiejscowione niż w matx? Obecna płyta to Płyta główna: MSI B450M PRO-M2 Chłodzenie: fortis 3 Obudowa:SilentiumPC Signum SG1 Pure Black Cytuj Link to post Share on other sites
lucas-7 45 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 To już chyba lepiej wymienić obudowę? Co prawda różnie są w plycie umieszczone gniazda CPU ale myślę że lepiej wymienić odbudowę na większą i taka która tego miejsca na górze ma więcej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Gniazdo będzie umieszczone na tej samej wysokości Co najwyżej może być przesunięte na laminacie płyty głównej (bliżej ramu albo panelu tylnego), ale nie ma możliwości aby zmontować je wyżej bądź niżej laminatu płyty. Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 masz na stronie producenta fotki płyt, ciężko sprawdzić czy jest tak samo czy przesunięte? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
lucas-7 45 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Nie wiem jak jest teraz ale na układzie b85 w plycie itx gdziazdo procesora było przesunięte w dół i już z takim Spartan em była kolizja że slotem pcie Express. Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) Na pewno nie wchodzi? może wystarczy zdemontować fortisa i zamontować najpierw wentyle? bo aż mi się nie chce wierzyć, jeśli to standardowe wentylatory to w tej budzie będą wystawać może z 10mm poniżej ramki. SG1+ grandis 2, Gigabyte X570 GAMING X Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez pendzel_3 Cytuj Link to post Share on other sites
desspo 2 Napisano 9 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 (edytowane) Na weekendzie będę rozbierał kompa do czyszczenia to wtedy jeszcze raz sprawdze czy wejdą mi tam dwa wentylatory A do tego zastanawiam się z innych względów na zmianę płyty na większą a przy okazji mocniejszą temat do zamknięcia wszystko się udało zmieści Edytowane 5 Sierpnia 2020 przez desspo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts