adriano233 2 Napisano 28 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Witam wszystkich mam do was sprawe byscie mi cos doradzili.Odłozyłm sobie troche kasy i chce zapytac co byscie mi doradzili by cos udoskonalić w kompie a już mowie że słuzy mi przeważnie do gier. Mój obecny komputer : Ryzen 5 3600 Płyta głowna Gigabyte B450M DS3H Pamięc ram G.Skill ripjaws 16gb 3200mhz Zasilacz silentiumpc Vero M2 600W Obudowa regnum rg4t silentiumpc Kart graficzna RTX2060 od Gigabyte Chłodzenie fera3 Dyski twarde XPG 250gb mvme2560gb ssd cx300 1t p300 toshiba Grajac np w assasins creed odyssey musze zrobic wentylatopry na najwyzszy poziom bo szyba boczna robi sie mocno ciepła .Jest jeszcze sprawa czy macie może cos do polecenia jesli chodzi o obudowe bo niestety w domu posiadam piec c.0 i jednak troche sie zawsze kurzy i czesto kompa musze w srodku czyscic bo jednak obecna obudowa do najlepszych nie nalezy a chciałbym sobie zmienic po kilku latach na nowa.Czekam na propozycje bo jednak pograłbym w Red DR2 pozniej cyberpunk ale niewiem czy na dobrych nastawach da sie na tym pograć.Pozdr Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3602 Napisano 28 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Z obudów zerknij na Factal Meshify C TG / Phanteks Enthoo Pro M TG czy coś z RGB jak P400A/P500A od Phanteksa czy BQ 500DX. Można pomyśleć nad GPU ale z tym poczekaj na nowe karty od Nvidii https://www.benchmark.pl/aktualnosci/nvidia-moze-nas-zaskoczyc-karty-geforce-rtx-3000-szybciej-niz-pod.html Cytuj Link to post Share on other sites
adriano233 2 Napisano 28 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Zawsze podobały mi sie obudowy BQ Fractala i Phanteksa,a jesli chodzi o mojego ryzena mówicie że narazie taki by wystarczył??no i płyta główna jednak jest jedna z najtańszych i troche sie o to martwie Zastanawiałem sie jakis czas temu czy nie przejśc na i7 9700k ale zamienic r5 3600 na cos mocniejszego r7 3800x Co wy na to Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3602 Napisano 28 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Zmiana na 3700X w grach praktycznie nic Ci nie da, 9700K to już martwa podstawka odpada na tle tańszego 10600K. B450M DS3H to budżetowa płyta, ale na tyle dobra że można pokusić się na niej o OC obecnego CPU. Cytuj Link to post Share on other sites
adriano233 2 Napisano 28 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Rozumiem czyli zestaw nie jest aż tak zły jak myslałem,może wymienie sobie ta fere i zakupie jakaś fajna obudowe. To mam jeszcze jedno pytanie wiem że niedługo wejda nowe karty ale skupie sie narazie na obecnie dostepnych to mój ryzen do jakich by jeszcze pasował by jednak nie ograniczał karty.Czy taka 2070S albo rx5700xt czy nie bedą za mocne do tego procesora Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 28 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Po co wymieniać ferę? Cytuj Link to post Share on other sites
adriano233 2 Napisano 28 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Myslałem o wymiane wyglądu ale jak mówicie że ona wystarczy to spoko.Nie bede nic wymieniać 84 stopnie w czasie gry czy to normalna temperatura na karcie graficznej Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 28 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 (edytowane) W gorący dzień przy nieprzewiewnej budzie, tak. Sprawdź jak bez panelu bocznego. Jak nie zejdzie poniżej 80 to coś z grafą. Edytowane 28 Lipca 2020 przez MiK Cytuj Link to post Share on other sites
adriano233 2 Napisano 28 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Temperatura jak pisałem do max 84 stopni. Po włączeniu na max wentylatorów w obudowie to zejdzie tak ze 2 stopnie,a po zdjeciu panelu to zalezy czy akurat w czasie gry jest akcja czy stoje nieruchomo.Sprawdzałem na assasins creed wiec w czasie walki to oczywiscie wiecej tak do 81 stopni ale wystarczy przez chwile postac w miejscu to schodzi do 77-75stopni ale bez panelu ale przypomne dzis w wielkopolsce jest obecnie 32 stopnie w cieniu wiec to też pewnie ma wpływ na temperatury.Zrobie to samo jutro rano jak bedzie w domu mniejsza temperatura.Obudowe i tak sobie wymienie na coś bardziej przestronnego niekoniecznie z rgb ale z dobrymi filtrami o przewiewna. Po wyłaczeniu gry i przeglądaniu internetu obecnie 44 stopnie z otwartym panelem Po kilunastu minutach i założeniu panelu bocznego i zmniejszeniu obrotów wentylatorów w obudowie 40stopni.Sory że tyle pisałem ale chciałem wszystko wyjaśnic Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts