krakow2000 9 Napisano 24 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2020 Witam Planuję zakup RTX-a 2070 Super a sam komp ma być głównie do gier teraz i przyszłych. Czy jest jakaś alternatywa powiedzmy do 2,4 tyś dla tego RTX-a która będzie lepsza?? Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 24 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2020 Po stronie AMD masz 5700XT, tutaj w zależności od tytułu ale 2070S na dzień dzisiejszy jest jednak trochę szybszy. Miej za plecami że niebawem premiera Ampere wiec zakup 2070S w tym momencie to nie jest najlepsza opcja. Bo nawet jeśli z serii 30xx nie będzie nic ciekawszego w relacji cena/wydajność to ceny Turingów mogą z lekka polecieć w dół. Cytuj Link to post Share on other sites
lothar 0 Napisano 24 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2020 Witam Planuję zakup RTX-a 2070 Super a sam komp ma być głównie do gier teraz i przyszłych. Czy jest jakaś alternatywa powiedzmy do 2,4 tyś dla tego RTX-a która będzie lepsza? Wg mnie warto brać, np. od MSI albo Gigabyte. Nic lepszego w tym przedziale cenowym nie znajdziesz. A co do spadku cen RTXa to raczej mało prawdopodobne, przestali już je produkować, zazwyczaj przed wprowadzeniem nowej generacji robią promocje na poprzednią typu darmowa gra, tak jako teraz jest z Death Stranding. rx 5700xt oczywiście jest trochę tańsze, ale też bardziej prądożerne no i jednak ciut wolniejsze. Cytuj Link to post Share on other sites
krakow2000 9 Napisano 24 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2020 Ok, dzięki za odpowiedzi trochu mi się rozjaśniło... Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 25 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 A co do spadku cen RTXa to raczej mało prawdopodobne To nie jest "mało prawdopodobne" tylko pewne. A dokładnie to pewne jest to, że 3060 będzie na pewno tańsze niż 2070S przy podobnej, o ile nie wyższej od niego wydajności. Cytuj Link to post Share on other sites
RBX100 61 Napisano 26 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Tylko pytanie ile tańsze, bo jak niewiele to co za interes a gdzie do tego postęp wydajnościowy, jeżeli 3070 byłoby w cenie 2070 można by było powiedzieć że jest OK Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 26 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Interes jest chociażby tutaj, że nowsza generacja oznacza dłuższe wsparcie producenta. Co do cen i wydajności, to warto sobie zobaczyć jak było z poprzednimi generacjami. Nowe generacje xx60 prawie zawsze były mocniejsze od poprzednich xx70 i jednocześnie tańsze, czasami nawet doganiały prawie xx80 poprzedniej generacji co widać nawet po porównaniu 1080 i 2060. Cytuj Link to post Share on other sites
RBX100 61 Napisano 26 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 No ja jestem za tym żeby te karty były jak najbardziej wydajne i opłacalne, z oceną musimy się pewnie wstrzymać co najmniej do września. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
JanekSokół 2 Napisano 26 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Ja jestem zdania, że trzeba poczekać na PS5. To jej cena podyktuje jak zachowają się producenci GPU. Na to, że ceny GPU polecą w dół nie liczył bym. Gdzieś ostatnio czytałem i straszyli niedostępnością kart w nowym roku. Być może znowu jakaś fabryka odnotuje dziwny pożar i ceny poszybują. Końcem końców na dzień dzisiejszy nie kupił bym już GPU za więcej niż 2000zł. Do gier konsola, a w pececie to tak żeby to sobie jakoś hulało na średnim poziomie. Majątek wydałem na PC w przeciągu ostatnich dwóch lat i co ? W dalszym ciągu problem goni problem, a komp zamiast trzymać poziom, to się powoli starzeje. Cytuj Link to post Share on other sites
WPRD700 230 Napisano 26 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Końcem końców na dzień dzisiejszy nie kupił bym już GPU za więcej niż 2000zł. Do gier konsola, a w pececie to tak żeby to sobie jakoś hulało na średnim poziomie. Majątek wydałem na PC w przeciągu ostatnich dwóch lat i co ? W dalszym ciągu problem goni problem, a komp zamiast trzymać poziom, to się powoli starzeje. Jestem tego samego zdania. Swój sprzęcior zakupiłem w Q2 2018, w międzyczasie wymieniłem monitor. Do ~2023 nie zamierzam już wydawać ani złotówki na kompa, mając przy tym nadzieję że sprzęt będzie bezawaryjnie działał. Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 26 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Odczytaj prywatną wiadomość Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts