Pan Kierownik 7 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Szukam programu w stylu NZXT’s Cam wyświetlającego parametry systemu na drugim monitorze. Nie chodzi o rozwiązanie w stylu rozciągnięty pulpit i przeciąganie okienka programu na drugi monitor. Program musi mieć opcję wyboru monitora i tylko tam wyświetlać dane. Cytuj Link to post Share on other sites
Pan Kierownik 7 Napisano 21 Maja Autor Udostępnij Napisano 21 Maja Sam sobie odpowiem, ewentualnie dla zainteresowanych tematem bo wreszcie znalazłem coś naprawdę dobrego i taniego. TurzX LCD Smart screen, w wersji 8.8". Podłącza się to przez USB (NIE HDMI). Nie rozciąga pulpitu, nie wymaga AIDA64 i tym podobnych. W komplecie jest dedykowany soft do projektowania ekranu monitorowania. Wszystkie operacje rysowania czy wyświetlania wideo na ekranie robi procesor ekranu LCD a nie PC więc nie spowalnia komputera. PC tylko steruje ekranem, przekazując parametry np. temperaturę czy obciążenie. Na Aliexpress za mniej niż 300zł. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 21 Maja Udostępnij Napisano 21 Maja 3 lata poszukiwań? Co za cierpliwość. Na Ali jest takie coś za ułamek ceny. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Pan Kierownik 7 Napisano 22 Maja Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 17 godzin temu, wodego napisał: 3 lata poszukiwań? Co za cierpliwość. Na Ali jest takie coś za ułamek ceny. Link który podałeś nie prowadzi do aukcji z monitorem o przekątnej 8.8" tylko z mniejszym 3,5", więc nie ma tam niczego porównywalnego za "ułamek ceny". Czytaj uważnie to do czego się odnosisz. Nie rozumem o co chodzi z tą "cierpliwością"? Przypadkiem trafiłem na monitorek z softem TurzX i dzielę się znaleziskiem z ludźmi na forum. To było to czego szukałem kilka lat temu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts