krulka89 3 Napisano 31 Maja 2020 Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Witam, mam taki oto zestaw: AMD Athlon 200GEASRock AB350M-HDV R3.0 Wg instrukcji płyty głównej " AB350M-HDV R3.0 / A320M-HDV R3.0: • Three graphics output options: D-Sub, DVI-D and HDMI • Supports Triple Monitor * If you use Athlon 200GE APU, DVI-D port will be disabled " Przez blisko rok DVI działało normalnie, używałam DVI i HDMI jednocześnie. Aktualizacja BIOSu nie pomogła i jestem teraz zmuszona wymienić albo procka albo płytę główną. Jest to typowy biurowiec, więc zakup karty graficznej mija się z celem ale potrzebuję jednocześnie używać DVI i HDMI, muszę coś z tym zrobić. Po wpisaniu w przeglądarkę 200ge DVI, widać, że ten procek ma a tym problem. Jako, że 3000g też należy do tej najniższej serii, pytanie czy odblokuje DVI? Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 31 Maja 2020 Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) Wystarczy kupić przejściówkę D-sub->DVI (o ile też działa w porównaniu do DVI) lub HDMI->DVI. Np. https://allegro.pl/oferta/przejsciowka-adapter-konwerter-z-hdmi-do-vga-dsub-8444269484 Edytowane 31 Maja 2020 przez KamellotK1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts