sieniu 3 Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Witam, Czy ktoś spotkał się z sytuacją żeby sprzedawca chciał sporządzić umowę kupna-sprzedaży przed dokonaniem transakcji? Chodzi o sporządzenie umowy przez internet, sprzedawca podpisuje i wysyła skan, następnie ja dokonuję wpłaty a on wysyła towar. Nie wiem co sądzić o takiej opcji... Pogrzebałem trochę i faktycznie takie praktyki się stosuje ale taka umowa teoretycznie nie jest wiążąca jeśli sprzedawcą jest osoba prywatna. Do tego w celu sporządzenia umowy muszę udostępnić dane wrażliwe jak PESEL i numer dowodu osobistego, co jest niezalecane przez OLX.... Co myślicie? Ktoś już tak "handlował"? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Przez olx chcesz płacić przelewem , odważny jesteś . Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Ja bym nie zaryzykował, tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
sieniu 3 Napisano 20 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 (edytowane) Przez olx chcesz płacić przelewem , odważny jesteś . Sęk w tym że nie chcę. Chociaż Seasonica nowego zaryzykowałem za 400zł i był w paczkomacie na drugi dzień. Tu jednak mowa o kwocie 1500zł więc ciężko ryzykować. EDIT. Byłem zwyczajnie ciekaw co inni o takim czymś myślą. EDIT2 Jednak sobie odpuszczę właśnie w podobnej cenie znalazłem z odbiorem osobistym na miejscu więc można zamknąć temat. Edytowane 20 Maja 2020 przez sieniu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts