lolekw660i 54 Napisano 12 Maja 2020 Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Witam, Włożyłem sobie ostatnio ssd samsunga 860 evo 500gb na system a mój poprzedni dysk to WD blue wd10ezex który używałem pod system dałem na magazyn. Wszystko fajnie tylko mam taki dziwny problem że gdy sobie przeglądam internet to słyszę czasami jakby ten WD się na nowo uruchomił jakby wyszedł z bezczynności, sprawdziłem dostęp do tego dysku i jest normalnie wszystko. To norma czy jest coś włączone aby oszczędzało energie gdy nie jest użytkowany?WD wcześniej działał idealnie zero problemów z nim. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 12 Maja 2020 Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Plan zasilania sprawdź, tam jest zwykle chyba 20 minut ustawione dla dysku. Oraz problemem jest to że się wybudza, czy to że usypia? Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 13 Maja 2020 Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Dyski WD się usypiają jak nic nie robią. Zainterersuj się programem wdidle3. Tym narzędziem można skonfigurować po jakim czasie dysk się uśpi. Cytuj Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 13 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Plan zasilania zmieniłem na wysoka wydajność i w ustawieniach tego planu zmieniłem wyłączenie dysku na nigdy. Myślałem że coś jest z dyskiem lub coś nie tak a tu tylko taka opcja Dzięki panowie, temat uważam za zamknięty Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts