Skocz do zawartości

Mały Telefon Do 1000 zł

Recommended Posts

Hejka Panowie

Mam do was ogromną prośbę o pomoc mi doradzenia jaki telefon wybrać w kwocie 1000 zł

ps(mógłbym dołożyć 200-300 zł jeżeli będzie warto)

Szukam telefonu który ma maksymalnie 6 cali .

i który będzie mi służył na kilka lat ... Ma się nie zacinać po prostu..Nie ma problemu że będę robił format co rok czasu ..

Moja propozycja to Samsung Galaxy A40.

Nie ma co ukrywać, ale Samsung to mocny średniak w tym przypadku jest. Fakt, da się dorwać nowego ostatnio za 799 zł, ale to średnika. 

Szukałbym Xiaomi Mi 9 SE, ale z tego co widzę wszędzie tylko używki i nie ma szans na nowego? 

https://allegro.pl/oferta/mi-9-se-6-64gb-czarny-stan-perfekcyjny-gwarancja-9206733937

Można jeszcze myśleć o nowym Sony Xperia 10 (6"), ale ma dużą ramkę u góry i przypomina pilota :) 

https://www.x-kom.pl/p/480652-smartfon-telefon-sony-xperia-10-i4113-3-64gb-dual-sim-granatowy.html

Także może lepiej byłoby sięgnąć po Xiaomi mi 9T, którego da się dorwać z oficjalnej dystrybucji za 1200 zł w promocji? Ekran 6,37", ale małe ramki robią robotę. Telefon na pewno na lata.

Nie ma takich, do 6 cali tylko mi 9se i galaxy s10e tylko Samsung kosztuje ponad 2000zl., a xiaomi ok. 1300zl. Sam tez przymierzam sie do wymiany lumii 735 i im dluzej szukam to się skłaniam do kupienia nowej baterii do Nokii.

Same patelnie teraz robią, czekam tylko kiedy dołożą funkcję smażenia do tych paździerzy.

Huawei p20 na promocjach sie czasem pojawia lekko powyżej 1000zl, xz2 compact by sie wpisywał idealnie ale to już starszy model i też trzyma cenę.

a bardzo chętnie ci odpowiem, przede wszystkim śmieszne aktualizacje zabezpieczeń: mi9 i mi9t pro potrafią mieć 4 miesięczne poprawki bezpieczeństwa (a i wygląda na to, że najnowsza aktualizacja z dnia 29.04 to stable beta, cokolwiek to jest XD, więc idzie 5 miesiąc), powiadomienia działają jak chcą (czyli nie działają), każda kolejna aktualizacja musi coś zepsuć, nie ma w zasadzie tak, żeby wszystko pięknie hulało (czekaj kolejne kilka miesięcy na poprawki, bo oczywiście przez ilość telefonów w ofercie nie różniących się niczym muszą i tak przygotować oprogramowanie dla każdego z osobna), ram management to katastrofa, ubija appki jak chce (co wiąże się z problemami z powiadomieniami), aod (o ile dalej mi wiadomo) wyświetla tylko powiadomienia z aplikacji xiaomowskich, reklamy to norma (wyłączanie? jak w ogóle można wprowadzić w oprogramowaniu reklamy? nie po to kupuje telefon za niemałą kasę, żeby jeszcze oglądać reklamy, oczywiście jak to bywa w xiaomi nawet wyłączenie w opcjach powoduje wyświetlanie reklam po aktualizacji appki, bo nawet tego nie potrafią dobrze ogarnąć), dodatkowo nowa akcja ze śledzeniem użytkowników (nie będę się wypowiadał na tematy innych marek)

dla samego świętego spokoju wybrałbym samsunga

aaa no i zapomniałem, w mi9t i mi9t pro występuje ghost touch (ale to już nie odnosi się stricte do oprogramowania)

Edytowane przez jempierozki

Może i masz rację , na szczęście u mnie nie mam tych niedogodności o których wspomniałeś (lub ich nie zauważam na co dzień) i używa mi się go całkiem normalnie (9t) , dziwi mnie że wspomniałeś o reklamach . Nic takiego nie mam , może dlatego że mało badziewia ściągam z netu .

Podaję kilka modeli wartych uwagi moim zdaniem:

motorola one - 5.90"

motorola one plus - 6.2"

xiaomi mi a3 - 6.09"

lg g7 fit - 6.1"

Cena każdego poniżej 1000 zł.

Są nieco większe niż 6 cali, ale są nieduże (dobre zagospodarowanie przestrzeni).

Motorola z serii One ma czystego androida, czyli mniej fabrycznego syfu i długie wsparcie. Motki są generalnie dobrze zoptymalizowane - płynnie działają i nie zjadają dużo baterii, w porównaniu z konkurencją o tych samych parametrach.

Xiaomi też z Androidem One. Tyle że Xiaomi ;) Ja bym wolał motkę, ale znajomi którzy mają Xiaomi to chwalą i sam powoli się przekonuję.

LG G7 - prawie-flagowiec który już sporo staniał. System z nakładką od LG, więc nie ma tych zalet co Android One. Ale nadrabia mocnym procesorem. A sama nakładka, poza tym że ma trochę śmieci to dość fajna, ma parę przydatnych bajerów typu knock-code, double click do zablokowania/odblokowania czy dobra apka aparatu z masą ustawień. 

a bardzo chętnie ci odpowiem, przede wszystkim śmieszne aktualizacje zabezpieczeń...
Piszesz jakby Samsung był lepszy. Praktycznie we wszystkich średniakach przeszedł na kwartalne aktualizacje (nawet A51 w przeciwieństwie do A50 ma takowy cykl) co oznacza 3 msc +-2. Optymalizacja? Zapomnij. Aktualizacje tylko polepszają? Zapomnij. W A70 poprawili parę rzeczy z andkiem 10 ale aparat powędrował w dół jak lodówka w juwenalia z akademika. Wciskanie dziwnych rozwiązań, często płatnych norma jeśli używasz natywnych aplikacji z ich usługami premium włącznie.AptX HD ? Zapomnij (Xiaomi z mtk też ale to nie dziwne w przeciwieństwie do Samsunga z qualcommem). Itd itp. Przynajmniej volte działa.Wysłane z mojego CPH1951 przy użyciu Tapatalka