hubiqq 3 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Na czym lepiej instalować gry, aplikacje i odpalać romy gier (np. z PSP, NDS, Game Boy)? Na szybkiej karcie pamięci Micro SDXC z transferami 60MB/s zapis, 100MB/s odczyt. Czy na normalnej pamięci wbudowanej w telefon? Co jest szybsze i lepsze do takich zastosowań jak podałem powyżej? Może ktoś się orientuje w temacie. Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Wszystko zależy od konkretnego telefonu, bo montowane są różne pamięci. Wg mnie pamięć wbudowana jest jednak szybsza od karty, inaczej telefony z większą ilością pamięci nie miałyby sensu. Np.: https://android.com.pl/artykuly/63522-wbudowana-pamiec-smartfon-ufs-emmc-test-porownanie/ Cytuj Link to post Share on other sites
AmbaFatima 4 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) Tak jak wyżej. Mam starego Xiaomi Redmi Note 4. Pamięć wbudowana w tym telefonie osiąga ponad 250MB/s odczytu i ponad 130MB/s zapisu. Nawet te najszybsze Sandiski Extreme i Extreme pro osiągają raptem po 60-90MB/s zapisu i 160MB/s odczytu, więc nie mają startu do pamięci wbudowanej w tak starym telefonie. Dla porównania - nowe telefony ze średniej półki mają odczyt na poziomie 700MB/s - 800MB/s także kosmos w porównaniu z micro sdxc Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez AmbaFatima Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts