FilemonZ 5 Napisano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2020 Witam ponowie szanownych Sprawa wygląda tak, planowałem kupić zwykłą kartę graficzną do upatrzonej z góry obudowy. Jednak ceny nowych podstawowych kart poszybowały w górę. To zwróciłem uwagę na używki i dostałem z drugiej ręki ciekawą kartę, na co wcześniej nie liczyłem, z podświetleniem ARGB. No i mam kilka pytań. Czy moje polskie SPC posiada w swojej ofercie obudowy w których można zamontować kartę graficzną frontem do szkła hartowanego panelu bocznego? Może z rodziny Signum? Czy podłączenie karty graficznej przez tą przejściówkę z portu PCI do lewitującej karty (trzymającej się tylko obudowy śledziem) w jakiś sposób pogarsza przepływ danych, ogranicza w jakiś sposób? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Cleaner_1980 267 Napisano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2020 Do niektórych obudów można zamontować przy zastosowaniu odpowiedniego stelaża. Najlepiej skontaktuj się z producentem w kwestii kompatybilności recenzja obudowy Armis AR7 gdzie autor, krótko o tym wspomina Dobrej jakości PCIe riser nie powinien dawać widocznych spadków wydajności. Film o tym temacie Cytuj Link to post Share on other sites
dudson1993 8 Napisano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 Teoretycznie w takim armis ar7x można, ale karta praktycznie styka się ze szkłem bocznym i jest piekarnik. Niektóre karty są tak grube że ich nie zamontujesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts