mbe13 444 Napisano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Jak się nie boisz AiO to mogę ci polecić CM ML120L (RGB jak lubisz). Fajne chlodzonko które u mnie ogarnia z powodzenie 2700. Chłodzenie jest skręcone na maxa. Pompka w spoczynku robi 600rpm a wentylator działa pasywnie do 45*C. Po przekroczeniu tej temperatury pompka podnosi obroty w okolicy 700rpm a wentyl 800rpm. Powyżej 52*C pompka jedzie na 800rpm a wentyl na 900rpm. W grach temperatura oscyluje w okolicy 54*C i to na 100% że źle nałożoną pastą. Przy renderowaniu długiego filmu na takim ustawieniu temperatura nie przekracza 57*C ale do tego zadania mam specjalny profil ustawiony tak że temperatura nie przekracza 55*C (pompka 900rpm a wentyl 1100rpm). Jedyny minus jest taki że dość długo studzi się układ. Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 @Up Wierz mi ale to nie jest zbyt dobre rozwiązanie. Po pierwsze jest droższe względem Phantoma/Fortisa 3. Po drugie jest głośniejsze i po trzecie nie ma dużej różnicy w osiągach względem tych 2. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3632 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Bym nie powiedział, że różnica będzie niewielka. https://www.google.com/amp/s/www.tweaktown.com/reviews/8550/cooler-master-masterliquid-ml120l-rgb-cpu-review/amp.html W teście jest MSI Core Frozen L, to jest chłodzenie z poziomem wydajności spc Fery 3 i jest wydajniejsze do tej 120. Fortis i Phantom będą zauważalnie wydajniejsze i sporo cichsze. Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) Bym nie powiedział, że różnica będzie niewielka. https://www.google.com/amp/s/www.tweaktown.com/reviews/8550/cooler-master-masterliquid-ml120l-rgb-cpu-review/amp.html W teście jest MSI Core Frozen L, to jest chłodzenie z poziomem wydajności spc Fery 3 i jest wydajniejsze do tej 120. Fortis i Phantom będą zauważalnie wydajniejsze i sporo cichsze. Nie wiem co to jest za tekst ale jest mocno nierzetelny choćby dla tego że w tym AiO można zmienić czy dolać płyn. Kolejna sprawa jest taka że pompa podłączana jest 4pinowa wtyczką. Faktycznie wtyczka jest 3 pinowa. Nie mogę otworzyć strony z testem przez brak certyfikatu ale założę sie że jest robiony na standardowym profilu. I tu fakt chłodzenie jest słyszalne. JA ma zrobione własne krzywe i jest miodzio. Odpalił mi się w końcu test i widzę kolejne kłamstwo. Jak najbardziej pomkę można wysterować, Ba nawet ją można ustawić tak że sie wyłączy. Nawet teras sobie testy zrobiłem i ustawiłem sobie chłodzenie półpasywnie i słychać jak włącz się pompka (chłapniecie płynu w układzie) @Up Wierz mi ale to nie jest zbyt dobre rozwiązanie. Po pierwsze jest droższe względem Phantoma/Fortisa 3. Po drugie jest głośniejsze i po trzecie nie ma dużej różnicy w osiągach względem tych 2. Żona mi kupiła to chłodzenie w 2018r za 189pln i to w Euro AGD... a teraz widzę że nieźle zdrożało. Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez mbe13 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3632 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 1.Nie wiem co to jest za tekst ale jest mocno nierzetelny choćby dla tego że w tym AiO można zmienić czy dolać płyn. 2.Nie mogę otworzyć strony z testem przez brak certyfikatu ale założę sie że jest robiony na standardowym profilu. 3.Odpalił mi się w końcu test i widzę kolejne kłamstwo. Jak najbardziej pomkę można wysterować, Ba nawet ją można ustawić tak że sie wyłączy. Nawet teras sobie testy zrobiłem i ustawiłem sobie chłodzenie półpasywnie i słychać jak włącz się pompka (chłapniecie płynu w układzie) 4.Żona mi kupiła to chłodzenie w 2018r za 189pln i to w Euro AGD... a teraz widzę że nieźle zdrożało. 1. I stracić gwarancję 2. Wszystkie są na standardowym profilu 3. Sterowanie DC, zgadza się 4. Phantom teraz kosztuje 139pln Proponuje odpalić BFV ma high i zobaczyć temp CPU po 40min+ Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Płynu w trakcie gwarancji nie trzeba wymieniać BFV 53*C. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts