Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej, hej,

Od wczoraj jestem posiadaczem nowego sprzętu :

Ryzen 5 3600

MSI X570 Gaming PLUS

RTX 2070 Super

Zasilacz Supremo FM2 Gold 650W 80+ Gold.

Chłodzenie CPU SPC Fortis 3

DDR 4 3200

Moje pytania są takie :

Podczas testu POWER w OCCT temperatura na procku osiąga 88 stopni po 45 min pracy, czy taka temperatura świadczy o źle zamontowanym chłodzeniu/ źle nałożonej paście?

Podczas testu samego procesora temperatury nie przekraczają 70 stopni a podczas pracy w pulpicie temperatury oscylują w granicach 50 stopni.

Jeśli błędny dział to proszę o przesunięcie tematu do odpowiedniego działu.

Też mi się tak wydaje, że jest za dużo. Jednak napisał również, że podczas testu samego procesora "temperatury oscylują w granicy 70" stopni co wydaje się normalne. Dlatego nie wiesz do końca co ma na myśli pisząc "podczas pracy w pulpicie". 

Jednym z powodów, może być źle założone chłodzenie i (lub) zła wentylacja całej obudowy...Dałem ci stronę, gdzie wielu użytkowników pisze, że ten model tak ma i już. Poczytaj trochę.

Edytowane przez jarrino

Taktowania nie podałeś. Napięcia trochę skaczą. 

http://forum.benchmark.pl/topic/291316-ryzen-3700x-b450-aorus-pro-temperatura-na-cpu/

Przeczytaj sobie ten temat. Ustaw napięcia i taktowanie. Tak jak kolega wyżej wspomniał - winnym może być również zły montaż chłodzenia albo gorąca buda. Chociaż jeżeli w stresie masz 70 stopni... Przetestuj LinX'em komputerek i sprawdź ile wtedy będzie. Jaką masz obudowę ? 

Taktowania nie podałeś. Napięcia trochę skaczą. 

http://forum.benchmark.pl/topic/291316-ryzen-3700x-b450-aorus-pro-temperatura-na-cpu/

Przeczytaj sobie ten temat. Ustaw napięcia i taktowanie. Tak jak kolega wyżej wspomniał - winnym może być również zły montaż chłodzenia albo gorąca buda. Chociaż jeżeli w stresie masz 70 stopni... Przetestuj LinX'em komputerek i sprawdź ile wtedy będzie. Jaką masz obudowę ? 

SilentiumPC PAX M70 V2