Szafa93 0 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 (edytowane) Witam, mam dylemat i proszę o pomoc w jego rozwiązaniu. Mam możliwość kupienia Samsunga A80 fabrycznie zaplombowanego z 21 miesięczną gwarancją producenta za 1350 zł lub nowego xiaomi mi 9t za 1200 zł. Problem polega na tym, że nie wiem co wybrać, bo specyfikacja podobna i cena też. Na korzyść xiaomi przemawia cena, trochę wygląd, trochę większa bateria i mini jack. Na korzyść samsunga przemawia wielkość ekranu, prawdopodobnie producent i jakość wykonania. Co radzicie wybrać? Zależy mi na telefonie bez notcha, bo raz, że według mnie ładniejszy, dwa ekran większy i trzy praktycznie tylko sporadycznie używam przedniego aparatu. Proszę o szybką odpowiedź bo muszę zdecydować się do jutra, bo mój oneplus 3 padł. Edytowane 12 Marca 2020 przez Szafa93 Cytuj Link to post Share on other sites
ANATHEMA 12 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 (edytowane) Mogę Ci powiedzieć jako użytkownik Xiaomi Mi9T. Byłem użytkownikiem Samsungów ...nie tych w wersji S bo szkoda mi na to kasy było i byłem w sumie zadowolony średnio lub słabo. Na te chwile w domu posiadam trzy telefony Xiaomi i lada chwila pewnie będzie czwarty. Jednym z tych telefonów jest Mi 9T 6/128. Już byłem przyzwyczajony do nakładki MIUI po poprzednich telefonach i znam ich słabe i mocne strony ( moim zdaniem więcej jest tych mocnych ). Mi 9T mogę tylko polecić. Super ekran bez notcha. Szybki czytnik w ekranie ( nie wiem czy Samsung w końcu ogarnął swoje czytniki w ekranie bo jak kupowałem Mi9T było słabo ). Dostał najnowsze MIUI z Androidem 10 ...choć u Xiamoi/Redmi wersja Androida nie jest tak ważna jak wersja MIUI ... pomimo MIUI 10 z Androidem 9 były ustawienia które były u innych dopiero jak zaktualizowali do Androida 10. Co do jakości wykonania słuchawki... uważam , że to ta sama klasa ( a Xiaomi zawsze tańsze ). Obie firmy robią dobre jakościowo telefony...ja postawiłem kilka lat temu na Xiaomi i nie przejechałem się. Edytowane 12 Marca 2020 przez ANATHEMA Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Kolega tu na forum wspominał , że Samsungi serii A są robione i tak w fabrykach Xiaomi . Nie wiem czy wszystkie . Mam 9t i same plusy . Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 zdecydowanie Xiaomi Mi 9T albo Mi 9T Pro budżetowe Samsungi nie są warte uwagi, jakbyś miał okazję na Samsung S10e to jeszcze można pomyśleć Cytuj Link to post Share on other sites
Szafa93 0 Napisano 13 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Naprawdę Samsung A80, który był na premierę za 2800,a aktualnie za 1300 zł czyli w podobnej cenie co mi 9t dalej jest nie warty tych pieniędzy? Parametry praktycznie takie same jak mi 9t, większy ekran, obracany aparat tylny i co najdziwniejsze to samsung, a praktycznie do tego napisu trzeba sporo dopłacić nad chińską konkurencją. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 @hanson Seria A nie jest budżetowa, bynajmniej A70 I A80. Od A50 w dół to modele które byłyby w serii J dawniej. A70 I A80 to dobre alternatywa dla Serii S. A z tego wszystkiego to też polecam S10e. W sklepach nowe już się kończą niestety ale na Allegro znajdziesz Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 (edytowane) @hanson Seria A nie jest budżetowa, bynajmniej A70 I A80. Od A50 w dół to modele które byłyby w serii J dawniej. A70 I A80 to dobre alternatywa dla Serii S. A z tego wszystkiego to też polecam S10e. W sklepach nowe już się kończą niestety ale na Allegro znajdziesz Człowieku przestań te swoje mądrości wypisywać bo to bzdury wprowadzające ludzi w błąd. A80 nie wiem ale A70 mam i to do bólu budżetowy telefon. Dla serii S nie jest żadną alternatywą. Jakościowo mocno odstaje również od Mi 9T. Edytowane 14 Marca 2020 przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 17 Marca 2020 Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Skoro taki budżetowy to zmień. Ja używałem serię S od początku do 8. Potem skończyłem przepłacać I przeszedłem na A70 zaraz po chińskim Mi9 T pro w którym nagle padł ekran (zrobił się czarny) a cudowna chińska firma xaomi odmówiła naprawy. Po takim czasie z seria S, a teraz A70 nadal twierdzę iż do budżetowego modelu mu daleko. Cytuj Link to post Share on other sites
macfan-pl 156 Napisano 18 Marca 2020 Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 nagle padł ekran padł sam z siebie, czy po upadku telefonu/uderzeniu w coś twardego? cudowna chińska firma xaomi odmówiła naprawy jeśli tak to należałoskrobnąć odpowiednie pisemko, telefon opakować i wysłać wszystko do Xiaomi Europe. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 18 Marca 2020 Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Sam z siebie wieczorem było ok , a rano był czarny do połowy, do południa cały. Co do xaomi Europe - telefon ma działać i być niezawodny Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 18 Marca 2020 Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Nie ma elektroniki niezawodnej , Ty akurat trafiłeś na Xiaomi , to chyba nie jest wada fabryczna , miałeś pecha i tyle . Cytuj Link to post Share on other sites
macfan-pl 156 Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 to chyba nie jest wada fabryczna Aktywna szklana kula czy jak? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Pasywna . A robi Ci to jakąś różnicę Cytuj Link to post Share on other sites
macfan-pl 156 Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Pasywna . A robi Ci to jakąś różnicę No robi i to sporą..... aktywne są do 10x szybsze Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts