Skocz do zawartości

Samsung A80 czy xiaomi mi 9t

Recommended Posts

Witam, mam dylemat i proszę o pomoc w jego rozwiązaniu.

Mam możliwość kupienia Samsunga A80 fabrycznie zaplombowanego z 21 miesięczną gwarancją producenta za 1350 zł lub nowego xiaomi mi 9t za 1200 zł. Problem polega na tym, że nie wiem co wybrać, bo specyfikacja podobna i cena też.

Na korzyść xiaomi przemawia cena, trochę wygląd, trochę większa bateria i mini jack.

Na korzyść samsunga przemawia wielkość ekranu, prawdopodobnie producent i jakość wykonania.

Co radzicie wybrać? Zależy mi na telefonie bez notcha, bo raz, że według mnie ładniejszy, dwa ekran większy i trzy praktycznie tylko sporadycznie używam przedniego aparatu.

Proszę o szybką odpowiedź bo muszę zdecydować się do jutra, bo mój oneplus 3 padł.

Edytowane przez Szafa93

Mogę Ci powiedzieć jako użytkownik Xiaomi Mi9T.

Byłem użytkownikiem Samsungów ...nie tych w wersji S bo szkoda mi na to kasy było i byłem w sumie zadowolony średnio lub słabo. Na te chwile w domu posiadam trzy telefony Xiaomi i lada chwila pewnie będzie czwarty.  

Jednym z tych telefonów jest Mi 9T 6/128.

Już byłem przyzwyczajony do nakładki MIUI po poprzednich telefonach i znam ich słabe i mocne strony  ( moim zdaniem więcej jest tych mocnych ).

Mi 9T mogę tylko polecić. Super ekran bez notcha. Szybki czytnik w ekranie ( nie wiem czy Samsung w końcu ogarnął swoje czytniki w ekranie bo jak kupowałem Mi9T było słabo ). Dostał najnowsze MIUI z Androidem 10 ...choć u Xiamoi/Redmi  wersja Androida nie jest tak ważna jak wersja MIUI ... pomimo MIUI 10 z Androidem 9 były ustawienia które były u innych dopiero jak zaktualizowali do Androida 10.

Co do jakości wykonania słuchawki... uważam , że to ta sama klasa ( a Xiaomi zawsze tańsze ).

Obie firmy robią dobre jakościowo telefony...ja postawiłem kilka lat temu na Xiaomi i nie przejechałem się.

Edytowane przez ANATHEMA

Naprawdę Samsung A80, który był na premierę za 2800,a aktualnie za 1300 zł czyli w podobnej cenie co mi 9t dalej jest nie warty tych pieniędzy? Parametry praktycznie takie same jak mi 9t, większy ekran, obracany aparat tylny i co najdziwniejsze to samsung, a praktycznie do tego napisu trzeba sporo dopłacić nad chińską konkurencją.

@hanson

Seria A nie jest budżetowa, bynajmniej A70 I A80. Od A50 w dół to modele które byłyby w serii J dawniej.

A70 I A80 to dobre alternatywa dla Serii S.

A z tego wszystkiego to też polecam S10e. W sklepach nowe już się kończą niestety ale na Allegro znajdziesz

@hanson Seria A nie jest budżetowa, bynajmniej A70 I A80. Od A50 w dół to modele które byłyby w serii J dawniej. A70 I A80 to dobre alternatywa dla Serii S. A z tego wszystkiego to też polecam S10e. W sklepach nowe już się kończą niestety ale na Allegro znajdziesz

Człowieku przestań te swoje mądrości wypisywać bo to bzdury wprowadzające ludzi w błąd. A80 nie wiem ale A70 mam i to do bólu budżetowy telefon. Dla serii S nie jest żadną alternatywą. Jakościowo mocno odstaje również od Mi 9T.

Edytowane przez anemus

Skoro taki budżetowy to zmień. Ja używałem serię S od początku do 8. Potem skończyłem przepłacać I przeszedłem na A70 zaraz po chińskim Mi9 T pro w którym nagle padł ekran (zrobił się czarny) a cudowna chińska firma xaomi odmówiła naprawy.

Po takim czasie z seria S, a teraz A70 nadal twierdzę iż do budżetowego modelu mu daleko.

nagle padł ekran

padł sam z siebie, czy po upadku telefonu/uderzeniu w coś twardego?

cudowna chińska firma xaomi odmówiła naprawy

jeśli tak to należałoskrobnąć odpowiednie pisemko, telefon opakować i wysłać wszystko do Xiaomi Europe.

• 2 tygodnie później...