aleksiejs 52 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Hej, Zastanawiam się nad zmianą telefonu, widzę, że w ofercie są teraz tanie telefony P40 lite, a jestem posiadaczem P20 lite, z którego jestem zadowolony. Problemem jest brak wsparcia dla aplikacji w sklepie Google, czy jest możliwość żeby łatwo na nim instalować i korzystać z aplikacji typu gmail, mapy google, youtube etc? Jak to wygląda technicznie? Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chwila roboty i masz P40 z usługami Google. Jedyne co działać nie będzie to płatności przez NFC. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Dzięki, a jak oceniacie sam telefon? Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 11 Marca 2020 Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 jedynie recki i testy na necie są i wygląda to nieźle, w x-kom podają że wysyłka zamówień od jutra tj. 12.03.2020. Na innych widziałem info o 26.03, więc najlepiej byłoby kupić i sprawdzić. Plusem na x-comie jest opcja zwrotu do 15 dni (więc jakby nie działało coś prawidłowo to jest się uratowanym). + protip zgodny z prawem:- zamawiasz dziś i odbierasz w piątek tj. 13.03.2020 - jeśli jesteś niezadowolony to możesz poinformować sklep, że chcesz zwrócić (najpóźniej 27.03.2020) - 15 dzień po zakupie - od 27.03.2020 masz od nowa 14 dni, aby dostarczyć telefon do sklepu (więc teoretycznie możesz testować go przez prawie miesiąc) Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 11 Marca 2020 Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 To chyba taki odpowiednik Xiaomi note 8 pro . Dosyć podobne parametry . Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 @@hanson,nie do końca, bo biorę zakup na firmę i nie przysługuje mi możliwość zwrotu w ciągu 14 dni Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 @@hanson,nie do końca, bo biorę zakup na firmę i nie przysługuje mi możliwość zwrotu w ciągu 14 dni x-kom to chyba jedyny sklep, który przyjmuje zwroty do 14 dni przy zakupie na firmę, nawet z odbiorem w ich salonie (że nie przez internet kurierem), ich regulamin na pewno tego nie wyklucza: https://www.x-kom.pl/regulamin Warto potwierdzić jeszcze informację u nich na czacie, albo infolinii. Ostatnie zamówienie dla kumpla jak braliśmy w listopadzie z FV na firmę: wymiana routera na inny model + zwrot kabla RJ-45 - bezproblemowo. Cytuj Link to post Share on other sites
porcelanowy_janusz 80 Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Potwierdzam. Miesiąc temu zwracaliśmy monitor, który był brany na firmę i nie było żadnego problemu ze zwrotem. Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 24 Marca 2020 Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 (edytowane) Chwila roboty i masz P40 z usługami Google. Jedyne co działać nie będzie to płatności przez NFC. Też nie jest takie oczywiste. Podobno apki niektórych banków da się zainstalować z apk bo mają w nosie safetynet i działa w nich hce bankowe. Tu by było fajnie by ktoś kto ma potwierdził bo to na razie tylko przechwałki kogoś na jakimś forum i nie pochwalił się czy z jakimiś głębszymi ingerencjami czy bez. Edytowane 24 Marca 2020 przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 26 Marca 2020 Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 Tu jest podobno jakaś wiedza o obecnym sposobie na instalacje: https://rootblog.pl/huawei-appsearch-instalowanie-aplikacji-spoza-sklepu-play/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts