kamyk155 395 Napisano 2 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Powoli zaczynam szukać nowego TV, który ma zastąpić mój starzejący się już i od czasu do czasu odwalający dziwne numery Philips 7008k 42". Philips ma już swoje lata i czasami szaleje. Potrafi sam się wyłączyć w trakcie oglądania lub na odwrót. Czasami uruchamia się ze zmasakrowanym ekranem i muszę mu zrobić reset odłączając go na chwilę od prądu - wtedy znowu wszystko gra. Wstępnie muszę wziąć TV 4k, bo innego już nie ma sensu. Nie może być to olbrzym, bo to mały pokój i rozmiar musi być podobny do aktualnego czyli 40-43". W tym przedziale są tv tanie jak woda i niesamowicie drogie, więc wstępnie brałem pod uwagę 3 droższe modele: - sony KD-43XG8305 - panasonic TX-40GX830E - samsung QE43Q60RAT Jak na razie podoba mi się panasonic, ale nigdy nie miałem tej firmy. Sony niby bezkonkurencyjny, ale najdroższy, a samsung niby jakiś nowy Qled i też niezły. Ogólne przeznaczenie tv - 90% to telewizja i od czasu do czasu filmy z usb w 4k. Zostawiłem te 10%, bo może bym sprawdził podłączenie do kompa i jak wyglądają niektóre gry w 4k. Jakieś porady ? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 4k na takim małym telewizorze to chyba tylko z 1 metra odróżnisz od fhd. Niby dużo nie będziesz grał, ale sprawdź te tv jaki mają input lag. Niby z tym jest coraz lepiej, ale może być różnie. Odświeżanie 100mhz czy jest , który ma lepszy hdr. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts