Skocz do zawartości

Czy chiftec 560W wystarczy RTXowi 2070?

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez chaker24,

Recommended Posts

Witam.

Zakupiłem sobie kartę graficzną RTX2070. Wszystko fajnie działa. Niestety naszły mnie pewne wątpliwości co do zasilacza. Posiadam Chifteca 560W. Niby jak czytałem fora to powinien wystarczyć. Problem w tym, że ten zasilacz ma już jakieś 8 lat. 

Reszta konfiguracji to:

- Ryzen 5 2600

- MSI X470 gaming pro

- 16GB RAM

- 2 dyski HDD, jeden SSD sata i jeden SSD M2

jak na markę Chieftec 8latek to sporo i obawiam się, że górna granica żywotności zakładanej przez producenta już jakiś czas temu się przedawniła :), przy sprzęcie tej wartości pokusiłbym się jednak o zmianę tego leciwego sprzętu, no chyba że ktoś lubi ryzyko, proponuję coś ANTEC, OCZ lub  Corsair 

co do mocy zasilacza: wartość pobieranej mocy przez poszczególne podzespoły Twojego kompa znajdziesz bez problemu w internetach, wujek google Ci pomoże, sumujesz te wartości, do sumy dodajesz 30%-50% zapasu i możesz spać spokojnie

Dyskutant 180 postów Napisano dziś, 19:10 Co o tym sądzicie?   https://allegro.pl/o...w-cm-8482605631

bequiet, osiąga powoli poziom, że będzie mógł dla biedronki produkować sprzęt XD

Edytowane przez Elomin

jak na markę Chieftec 8latek to sporo i obawiam się, że górna granica żywotności zakładanej przez producenta już jakiś czas temu się przedawniła :), przy sprzęcie tej wartości pokusiłbym się jednak o zmianę tego leciwego sprzętu, no chyba że ktoś lubi ryzyko, proponuję coś ANTEC, OCZ lub  Corsair 

co do mocy zasilacza: wartość pobieranej mocy przez poszczególne podzespoły Twojego kompa znajdziesz bez problemu w internetach, wujek google Ci pomoże, sumujesz te wartości, do sumy dodajesz 30%-50% zapasu i możesz spać spokojnie

bequiet, osiąga powoli poziom, że będzie mógł dla biedronki produkować sprzęt XD

Proponujesz coś konkretnego w budżecie max 350zł?

• Rozwiązanie

Proponowałbym Ci SeaSonic Focus Plus Gold 550W. Chodzi jakoś po 350-360 zł. Świetna jednostka z 10-letnią gwarancją. Recenzja do poczytania tutaj: (klik).

No wiec przekonales mnie. Zasilacz zakupiony. Dni chifteca sa juz policzone mimo, ze nie zawiodl.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...