fingerling77 1 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 (edytowane) Cześć, kupiłem xiaomi 4 i nie potrafię go skonfigurować, po podłączeniu ukazuje się taki widok i dalej nie idzie. Za pomocą apki też podobnie. Czy mógłby ktoś mi pomóc? Do tej pory miałem starego TP-Linka i ten działa jak należy. Mam światłowód z kablówki GPON i windows 10. Jak podłączę internet po kablu bezpośrednio do laptopa bez routera TP-Link to internet nie działa, nie wiem w czym problem, działa tylko za pośrednictwem routera, może to coś pomoże w diagnozie problemu. https://zapodaj.net/80b4bd31ec29a.png.html Edytowane 25 Stycznia 2020 przez fingerling77 Cytuj Link to post Share on other sites
Raag_ 0 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 (edytowane) Jaką masz końcówkę światłowodową? Masz ją w ogóle? Możliwe, że masz na TP-Linku wpisane jakieś adresy na stałe. Zaloguj się na niego i sprawdź zakładkę WAN. Konfigurując xiaomi wepnij się kablem bezpośrednio z kompa, nie podłączaj nic więcej i wtedy spróbuj. Edytowane 25 Stycznia 2020 przez Raag_ Cytuj Link to post Share on other sites
fingerling77 1 Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Sorry nie wiem o jaką końcówkę chodzi, nie bardzo się znam, musisz pisać jak do ucznia:) Jest tak, od modemu światłowodowego kabel do routera xiaomi a z routera do laptopa, konfiguruje a apce na androidzie. Zakładka w tp-linku tak wygląda https://zapodaj.net/eadf55ff4a91a.png.html Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie cooger 2074 Napisano 25 Stycznia 2020 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Ustaw WAN na nowym routerze tak jak na tplink i powinno działać. Cytuj Link to post Share on other sites
fingerling77 1 Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cooger działa, super, bardzo dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
fingerling77 1 Napisano 27 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Mam jeszcze jedno pytanie, czemu jak dam na ukryj router w sieci to tracę połączenie w telefonie? Inne urządzenia działają Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts