Polandro 0 Napisano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 WitamWykonałem testy przez UserBenchMark.exe. Po zakończeniu otworzył się userbenchmark.com z podsumowaniem. W sekcji "procesor" jest zapis: Base clock 2.4 GHz, turbo 2.4 GHz (avg). Brak turbo znacznie zaniżył ocenę procesora. Inni użytkownicy tego samego i5-9300H mają w tej porównywarce: Base clock 2.4 GHz, turbo 4 GHz (avg).Za HWiNFO64 wiem, że programy, gry i przeglądarka, które uruchamiam, używają taktowania dochodzącego do 4 GHz. Laptop pracuje w trybie zrównoważonym. BIOS v.BHCN35WW od Lenovo, bez zaawansowanych opcji na zmianę czy też podgląd cpu frequency. Co zrobić, aby test benchmark wykrył 4 GHz? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie jarrino 3912 Napisano 23 Stycznia 2020 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Sprawdź w trybie wysokiej wydajności... Cytuj Link to post Share on other sites
Polandro 0 Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Sprawdź w trybie wysokiej wydajności... Utworzyłem plan oparty na wysokiej wydajności. Wynik: Base clock 2.4 GHz, turbo 3.9 GHz (avg). Dzięki za pomoc. BTW - zastanawiające jest, że w trybie zrównoważonym drive SSD przy paru powtórzonych testach miał ok. 2 razy lepsze szybkości sequential read and write niż na wysokiej wydajności. Pozostałe wartości na porównywalnym poziomie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts