macia0007 4 Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 Witam posiadam płytę Aorus z390 Master i dysk na złączu m2 Adata Xpg 8200 pro oraz dwa dysk ssd na sata . Płyta posiada 3 złącza na dyski m2 i tu pytanie w które złącze wpiąć dysk , czy jest to bez różnicy?? . W instrukcji jest wszystko po amerykansku opisane i niestety nie znam języka . Obecnie mam wpięte w ostanie wejscie na dole płyty .. ?? Cytuj Link to post Share on other sites
AdineX2 76 Napisano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 Mam tę samą płytę i dysk pod m.2 mam podłączony do ostatniego slotu na dole Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 Ze względu na ograniczoną liczbę linii udostępnianych przez zestaw układów, na dostępność złączy SATA może mieć wpływ rodzaj urządzenia zainstalowanego w M2. gniazda. Złącze M2M dzieli szerokość pasma ze złączami SATA3 4, 5. Złącze M2A dzieli szerokość pasma z SATA3 1; złącze M2P dzieli szerokość pasma ze złączem PCIEX4. Szczegółowe informacje znajdują się w poniższych tabelach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts