jaceksz82 5 Napisano 5 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Witam, Piszę do Was w następującej sprawie. Mianowicie zakupiłem laptopa Lenovo ThinkPad E590 w którym zainstalowana jest kość pamięci Samsung 8GB DDR4 2666 M471A1K43DB1-CTD. Chcę obecnie dokupić jeszcze jedną taką samą kość jednak nie mogę znaleźć dokładnie takiej samej z oznaczeniem modelu M471A1K43DB1-CTD. Wszyscy sprzedawcy mają w ofercie kości z oznaczeniem modelu M471A1K43CB1-CTD. Proszę podpowiedzcie czy to ma jakieś znaczenie i czy ta róźnica wpłynie na kompatybilność? Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 5 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Teoretycznie nie ma i nie powinno mieć wpływu, ale osobiście kupiłbym od sprzedawcy u którego masz możliwość zwrotu 14dni. Jak rozszerzając ram w lenovo kupiłem kość w osiedlowym sklepie/serwisie i od razu umawiałem się że jak nie bedzie kompatybilne to mi wymienią na inną - kupowałem oczywiście używki i mieli tego cały kartonik. https://www.samsung.com/semiconductor/global.semi/file/resource/2018/06/DDR4_Product_guide_May.18.pdf Cytuj Link to post Share on other sites
jaceksz82 5 Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Teoretycznie nie ma i nie powinno mieć wpływu, ale osobiście kupiłbym od sprzedawcy u którego masz możliwość zwrotu 14dni. Jak rozszerzając ram w lenovo kupiłem kość w osiedlowym sklepie/serwisie i od razu umawiałem się że jak nie bedzie kompatybilne to mi wymienią na inną - kupowałem oczywiście używki i mieli tego cały kartonik. https://www.samsung.com/semiconductor/global.semi/file/resource/2018/06/DDR4_Product_guide_May.18.pdf Dzięki za odpowiedź. W między czasie od zadania tego pytania znalazłem na stronach Lenovo informację, że tą pamięć M471A1K43CB1-CTD z powodzeniem można stosować. W ogóle Lenovo ma świetnie rozwiązane informowanie jakie części mogą być stosowane jako zamienniki. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts