BuNcOL5s 215 Napisano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Pewnie że możesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Do zasilacza 650W? Oczywiście, że możesz. Cytuj Link to post Share on other sites
DcX82 72 Napisano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Osobiście jednak przed oddaniem karty sprawdziłbym ją z innym zasilaczem. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Też bym tak zrobił. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Jak jest możliwość, to można sprawdzić, jak nie ma możliwości, to od razu odsyłać. Karta nie może być uciążliwa dla użytkownika. Dlatego dziwię się niektórym opiniom: - inna też może piszczeć, to zostawię, - jakoś się przyzwyczaję, - założę słuchawki i nie będę słyszeć, a domownikom kupię zatyczki do uszu... No bez przesady. Fabryka ma wypuścić produkt zgodnie ze specyfikacją, a teraz wskażcie w specyfikacji czy instrukcji dopuszczalną normę na piszczenie cewek. Wskażcie też listę zasilaczy "kompatybilnych" z daną kartą, którą przygotował producent... Co? Nie ma czegoś takiego? To nie ma się nad czym zastanawiać. Producent ma wiedzieć, że klienci zwracają/wymieniają produkt, bo coś jest nie tak. Cytuj Link to post Share on other sites
DcX82 72 Napisano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Jeśli dany producent do montażu stosuje takie, a nie inne cewki, które jak wiadomo lubią się wzbudzać i piszczeć, to wymiana karty na drugą identyczną niewiele wniesie. Cytuj Link to post Share on other sites
pirlo81 3 Napisano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Należy więc żądać zwrotu pieniędzy i kupić kartę innego producenta. Cytuj Link to post Share on other sites
IncredibleLady 0 Napisano 18 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Update: Z racji fachu jakim się trudzę, a więc support przy grach komputerowych - miałam możliwość dzięki uprzejmości chłopaków z IT sprawdzić kartę na różnych zasilaczach. Mamy tutaj naprawdę dużo zasilaczy różnych firm, oczywiście wszystkie na poziomie około 850W (bo niektóre miały i po 1000W), wszystkie gold. Na każdym zasilaczu karta działa podobnie, czyli piszczy/buczy jak kto woli. (edit: Głównie były to zasilacze firmy be quiet! ale pojawił się również zasilacz SeaSonic oraz Cooler Master) Demontaż i montaż karty i zasilaczy przyprawił mnie prawie o zawał i złamane paznokcie (boże, te piny to czyste zło!) a skutki są takie, że karta jak piszczy tak piszczy. Jedyne co mi pomogło to.....(aczkolwiek nadal piszczy tylko że ciszej) to.....przykręcenie płyty głównej, bo mój kolega to cep i użył tylko 4 śrub podczas gdy do montażu potrzebnych było 9 według instrukcji. Chociaż ja jedna czytam instrukcję. Karta jakby ciszej buczy, ale nadal jest słyszalna. Tak więc odsyłam i szukam nowej, idealnej - oby nastąpiło to szybko Dziękuję wszystkim za pomoc i rady! Edytowane 18 Grudnia 2019 przez IncredibleLady Cytuj Link to post Share on other sites
DcX82 72 Napisano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Serio nie mam bladego pojęcia, co ma przykręcenie mobo do obudowy do piszczenia cewek karty graficznej. Według mnie tu raczej chodzi o rezonans jakichś niespasowanych wentyli. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts