gracz722 354 Napisano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 (edytowane) Dzień Dobry Dzisiaj z ciekawości chciałem zobaczyć czas pracy w laptopie i ku mojemu zdziwieniu pokazał się stan zły, powie mi ktoś, co mu dolega i czy będzie jeszcze pracował (na laptopie nie ma ważnych danych, służy tylko przeglądanie internetu) Error scan wyszedł okej, wszystkie kwadraciki są zielone, w zakładce health jest kilka rzeczy na czerwono, w spoilerach pokaże zdjęcia. Z góry dziękuję za pomoc Edytowane 9 Grudnia 2019 przez gracz722 Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Kopia zapasowa i reklamuj dysk. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 ale daj może całą tabelkę SMART, najlepiej z CD i jeszcze z HD tune. Bo z tego co wiedzę, to np dla 05 pokazuje zły, a wartość RAW zerowa. reszta to specyficzne parametry dla dostawcy, co to za model? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gracz722 354 Napisano 9 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 (edytowane) Przez przypadek dałem dwa razy to samo zdjęcie, już daje smarta(to będzie benchmark?) i z health Mówiąc z cd co masz na myśli? Co to oznacza, że pokazuje dla 05 zły i wartość RAW zerową? Edytowane 9 Grudnia 2019 przez gracz722 Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Co to oznacza, że pokazuje dla 05 zły i wartość RAW zerową? że program źle odczytuje SMART, lub że SSD źle go podaje... Ogólnie w SMART wszystko prócz B1 jest OK, a samo B1 jest nierealne, więc bym się tak nie przejmował. Zrób dla testu benchmark AS SSD i zobacz co wyjdzie. Rozumiem, że z SSD problemów brak. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gracz722 354 Napisano 9 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Własnie z dyskiem nie ma żadnych problemów. Znalazłem program w wersji niemieckiej, niżej przesyłam zdjęcie Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 wygląda OK według mnie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gracz722 354 Napisano 9 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Dziękuje za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts