dudson1993 8 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Sprawa ma się tak. Podczas grania w cs'a, czy pubg zauważyłem ostatnio że zaczyna mi coś piszczeć w obudowie. Podejrzewałem cewki na kartcie graficznej więc włożyłem drugą. To samo, dźwięk jakby piszczących cewek. Nie w każdej grze on występuje. Gdy zmniejszyłem w pubg limit klatek do 60 to nie ma tego piszczenia. Czy to będą cewki w kartach? Pierwsza to gtx 1080 ti msi gaming x, zaś druga to rtx palit 2070 super od gamerocka? Czy może to jednak zasilacz? Edytowane 8 Grudnia 2019 przez dudson1993 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Ten typ tak ma. Jeżeli bardzo Ci to przeszkadza to możesz jedynie odsyłać i kupować nowe karty w nadziei na trafienie tej, która nie piszczy. Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Zrób UV piszczenie się zmniejszy. Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 skoro na obydwu kartach jest tak samo to możliwe że to PSU. Masz jakikolwiek na podmianę? Jeśli nie to przystaw ucho przy otwartej obudowie, jeśli nie będziesz mógł jednoznacznie określić to spróbuj wykorzystując kawałek gumowego węża (jedną stroną do ucha, drugą raz na psu raz na GPU. Cytuj Link to post Share on other sites
dudson1993 8 Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 skoro na obydwu kartach jest tak samo to możliwe że to PSU. Masz jakikolwiek na podmianę? Jeśli nie to przystaw ucho przy otwartej obudowie, jeśli nie będziesz mógł jednoznacznie określić to spróbuj wykorzystując kawałek gumowego węża (jedną stroną do ucha, drugą raz na psu raz na GPU. Sprawa jest o tyle dziwna że z rana podkręcałem ram, testowałem timingi i sprawdzałem przyrosty. Podczas benchmarku w csie nie było tego problemu do wieczora, a właśnie na wieczór przy którymś razie to zauważyłem. Czy jest możliwość że to coś na płycie głównej? Może sekcja zasilania? Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 puść jakiegoś benchmarka na którym słychać to piszczenie i w/w węża lub rurkę pcv cokolwiek... jedziesz po podzespołach i szukasz źródła tego wdzięku Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts