ButlaTM 0 Napisano 6 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Witam złożyłem dzisiaj komputer wszystko poszło dobrze . Komputer normalnie się uruchamia system Windows zainstalowany. Problem występuje z temperaturą procesora . temperatury skaczą od 30-50C przy czym wentylatory chłodzenia dość szybko się kręcą oraz ich prędkość również skaczę. Przy chłodzeniu wodnym trzeba cis ustawiać w BIOS-ie? Wentylatory podłączyłem pod (CPU fan) mam jeszcze wejście (pumpy fan). Cytuj Link to post Share on other sites
MacPiston 78 Napisano 6 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Procesor był skalpowany? Wyglada jak klasyczny przypadek zaschniętej pasty pod IHS Cytuj Link to post Share on other sites
ButlaTM 0 Napisano 7 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 Procesor był skalpowany? Wyglada jak klasyczny przypadek zaschniętej pasty pod IHS Nie był skalowany Ściągnąłem dzisiaj jeszcze raz chłodzie i pasta wygląda w ten sposób . https://ifotos.pl/z/qapqxre Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 7 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 temperatury skaczą od 30-50C mam rozumieć ze to są wartości spoczynkowe? jakiej pasty użyłeś? jaką masz płytę główną? Jeśli możesz ręcznie ustawić krzywą wentylatorów to to zrób. Temat może leżeć tak jak wspomina@@MacPiston, w glucie. do tego navis też nie błyszczy wydajnością. Co z temperaturami w stresie? Cytuj Link to post Share on other sites
MacPiston 78 Napisano 7 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 Navis problemów z 7600K nie powinien mieć żadnych wiec obstawiam albo gluta albo źle zamocowane chłodzenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts