darekguma 0 Napisano 14 Października 2019 Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Siemanko. Od czego zacząc???, ok to zaczne od kompa Blaszak pozkładany z używanych podzespołów syna. Amd phenom II x4 925+Gigabyte m 57 sli+Radeon r9 270 2gb+win10 Komp spięty z ampli Yamaha kablem hdmi i dalej do tv. W czym problem, filmy 1080 remuxy z dźwiękiem DTS HD MASTER odtwżane są w stereo, za chiny nie mogę uzyskać dźwięku core z kompa do ampli. Czy ten komp jest w stanie taki dźwięk do ampli? Macie jakieś linki do takich konfiguracji A może jest tu ktoś i pomoże rozwiązać problem. Jak potrzeba więcej informacji to pisać. Z góry dziękuję Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 14 Października 2019 Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Jeżeli filmy faktycznie mają kodowany dźwięk DTS HD MASTER niemożliwe jest by poczciwy i wiekowy Realtek ALC883 znajdujący się na płycie głównej to ogarnął. Cytuj Link to post Share on other sites
darekguma 0 Napisano 15 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Jeżeli filmy faktycznie mają kodowany dźwięk DTS HD MASTER niemożliwe jest by poczciwy i wiekowy Realtek ALC883 znajdujący się na płycie głównej to ogarnął.Ale nie jest tak czasem że za dźwięk odpowiada karta graficzna, to pod nią jest wpięty kabel hdmi, no chyba że się mylę, nawet zwykłego AC3 5.1 nie mogę uzyskać.Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaKoledzy, kogoś coś podpowie?Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 (edytowane) W ustawieniach dźwięku musisz wybrać AMD Audio HDMI(?) jako domyślne zamiast Realtek.-o ile pamiętam (pisze z pracy). Poza tym DTS HD MASTER obsługiwane jest od HDMI 1.3, także polecam sprawdzić rodzaj złącz w urządzeniach i kabel. Edytowane 15 Października 2019 przez chrisplbw Cytuj Link to post Share on other sites
darekguma 0 Napisano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Kabel oraz pozostałe urządzenia czyli ampli napewno obsługuje hdmi1.3, RADEON r9 270 2gb muszę sprawdzić ale nie chce mi się wierzyć co by nie obsługiwał.Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Radek obsługa hdmi 1.4a Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Siemka, a więc tak, wszystko działa. Co było powodem braku DTS HDMA nie mam pojęcia. Po aktualizacji win 10 wszystko działa ale tylko na odtwarzaczu z pakietu kodeków ffd show. Player z kodi nie wypuszcza dźwięku wielokanałowego, przynajmniej u mnie. Podsumowując stary komp A może Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts