Canibal 7 Napisano 12 Października 2019 Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Witam mam takie pytanie czy to wina podłączenia myszki czy może coś jest z myszką nie tak . Mianowicie grając np. w WoWa i klikajac prawym myszki i przesuwając kursorem w prawo czy lewo np o około 45 stopni to myszka sama przeskakuje o 100 stopni lub wiecej a czasami gdzieś daleko ucieka w zupełnie innym kierunku. Odkrywając mapę i klikając prawym myszki to mapa potrafi "oddalic" sie na cały swiat a nie na daną kraine. Oprogramowanie Roccat aktualne . Myszka nie jest podłączona bezposrednio do kompa tylko jest na przedłużaczu usb . Kwestia tej przedłużki czy może myszka już poprostu już "pada" . Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 13 Października 2019 Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Sprawdzałeś oczywiście łączność bezpośrednią, tak? Opisywana przez Ciebie nieprawidłowość, najprawdopodobniej powstała przez niestabilną łączność - pierwszorzędnie obwiniam przewód. Wadliwy kabel, powinien prowokować charakterystyczny dźwięk odłączania urządzenia - spróbuj ominąć przedłużkę. Relatywnie często, przewód zagina się w miejscu wypustu z myszy podczas ruchów, wraz z systematycznym użytkowaniem myszy w takich warunkach, powstają problemy z łącznością. Spróbuj również wywołać problem manualnie, poruszając przewód właśnie we wspomnianym miejscu. Cytuj Link to post Share on other sites
Canibal 7 Napisano 14 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2019 (edytowane) Niestety gdy jest podpięta bezpośrednio problem również występuje. Przewód jest w oplocie i na wyjściu z myszki zawsze leży kawałek na szufladzie. Nie jest zbytniom przeginany ani nic . Nie wiem czy ma to coś wspólnego to że mam 2 monitory . Edytowane 14 Października 2019 przez Canibal Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts