Asaqq 7 Napisano 8 Października 2019 Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Od kilku lat używam internetu światłowodowego 100/10 Mbps. Dzisiaj w tej samej cenie została mi zwiększona prędkość do 200/20 Mbps jednak jak sprawdzam na speedtestach to o ile upload faktycznie wzrósł na 20Mbps tak Download cały czas jest na poziomie 90-95 Mbps czyli dokładnie tyle ile było przy opcji 100/10. Firma od netu coś źle zrobiła czy ten router więcej nie wyciąga? Jest to wersja V3 czarna i wydaje mi się że powinien on obsłużyć większe prędkości. Firmware jest nieruszany ale jak sprawdziłem wersje jest to najnowsza wersja, następna ma oznaczenie Beta. Czy w opcjach routera należy coś przestawić czy sam powinien się przełączyć? Może coś w systemie trzeba zmienić? Jestem kompletnie zielony w tych sprawach. Dodam że chodzi mi o prędkość po kablu a nie WiFi. Na WiFi nie ma szans tyle osiągnąć ale dlaczego po kablu tyle nie idzie? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 8 Października 2019 Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Jaka prędkość połączenia z routerem (linku) wykazuje system? Jaka karta w komputerze? Cytuj Link to post Share on other sites
Asaqq 7 Napisano 8 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Problemem okazały się kiepskie kable w których były tylko 4 żyły. Teraz po wymianie śmiga wszystko. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts