RaV1298 30 Napisano 6 Października 2019 Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Witam Z powodu padającego GTX 780, który wymaga systematycznych wizyt w piekarniku chciałbym zaktualizować trochę swój zestaw komputerowy MOBO: AsRock Fatal1ty H87 Performance CPU: Intel Core i5-4670K COOLER: SilentiumPC Fortis 2 GPU: Gigabyte GeForce GTX 780 RAM: Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 HDD: Seagate 1TB CASE: Zalman Z3 Plus PSU: XFX 550W Powodem jak wcześniej wspomniałem jest już nie do końca sprawny gytx 780 oraz obudowa, która się praktycznie rozleciała. Planowałem wymienić: Obudowa: Fractal design focus G Karta graficzna: RTX 2060 (nie wiem jeszcze którego producenta) Dołożyć ssd: tutaj też nie wiem co, ale chciałbym temat załatwić możliwe jak najtaniej. I tutaj moje pytanie do was czy taki zabieg ma sens? Ewentualnie czy warto coś jeszcze zmienić? Chciałbym żeby starczyło to jeszcze na parę lat i pociągnęło wieśka na ultra w fullHD. Wszelkie, nawet krytyczne opinię są prze ze mnie mile widziane xD . Z góry dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
dragzor 149 Napisano 6 Października 2019 Udostępnij Napisano 6 Października 2019 4670k na pewno ciągnie Wieśka;p Gorzej z nowymi AAA. Cyberpunk, RDR2 itp. Nie powinno być źle ale 2060 może się trochę nudzić, ale jakieś RT czy wysokie AA i wyciągniesz z gpu i cpu wszystko co się da. Zawsze możesz zejść z postprocessingiem czy inny setting które wchodzi mocno na cpu. Ogólnie teraz jest dobry moment na upgrade. Ram tani, reszta też w sumie. Tak to możesz poczekać na ryzena na jakimś AM5? czy Intela 7nm;p Cytuj Link to post Share on other sites
RaV1298 30 Napisano 6 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2019 4670k na pewno ciągnie Wieśka;p Gorzej z nowymi AAA. Cyberpunk, RDR2 itp. Nie powinno być źle ale 2060 może się trochę nudzić, ale jakieś RT czy wysokie AA i wyciągniesz z gpu i cpu wszystko co się da. Zawsze możesz zejść z postprocessingiem czy inny setting które wchodzi mocno na cpu. Ogólnie teraz jest dobry moment na upgrade. Ram tani, reszta też w sumie. Tak to możesz poczekać na ryzena na jakimś AM5? czy Intela 7nm;pm generalnie chciałbym zmienić całość, ale mój budżet to na ten moment max 2k, a niestety grafa musi iść na pierwszy rzut . Z prockiem będę kombinował jakieś oc Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 6 Października 2019 Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Ja chcąc uniknąć wymiany całej platformy sprzedałem 4670K za 400zł, dołożyłem 500 i kupiłem 4790K Nie narzekam. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts