Hammond 8 Napisano 29 Września 2019 Udostępnij Napisano 29 Września 2019 Witam, obecnie kończy mi się umowa na LTE (bez limitu), dwa lata temu miałem Netię (dropss), a jeszcze wcześniej Neostradę. Była ona wtedy bardzo droga i powolna. Kosztowała bodajże 88zł za 10/1Mb. Obecnie widzę, że Orange zrobiło pewną modernizację i na osiedlu nie działają na technologii ADSL2, a na VDSL w praktyce coś to zmienia? Wg. ich www mam dostępną tylko opcję 80/8Mb/s, ale do centrali mam około kilometra. W robocie mamy Neostradę w podobnej odległości i tą samą opcję i wyciąga ona 26Mb/s w porywach. Ale jednak jest to inny kierunek od centrali, okablowanie może być inne, dotąd było 10Mb/s max po adsl2. Neostrada przewiduje zamknięcie umowy jeśli prędkość była by zbyt wolna (pomijając widełki). W ofertach LTE były okresy testowe kiedy można było wypowiedzieć umowę bez kary (do nawet miesiąca), a w Neostradzie trzeba chyba brać ofertę w ślepo i wiązać się na 2 lata. Neostrada dotąd kojarzy mi się z czymś bardzo wolnym i drogim. Upload w tej opcji 80Mb/s też pozostawia wiele do życzenia. Na ten moment myślę zostać przy tej LTE licząc, że T-mobile nie zmieni umowy, gdy ona przejdzie (chyba powinna przejść) na czas nieokreślony, bo przedłużyć się już nie da (brak oferty dla przedłużeń i nowych klientów). Z obecnego LTE pod względem braku limitu, ceny, jakości połączenia (mieszkam w Warszawie problem braku zasięgu i obciążonego BTS w zasadzie nie istnieje). VDSL jest w miare stabilne czy to tak ma działać że qw ofercie do 80Mb/s ma wyciągać 20Mb z groszami? Cytuj Link to post Share on other sites
kakarotosongo 21 Napisano 29 Września 2019 Udostępnij Napisano 29 Września 2019 Nikt ci nie odpowie czy wycisniesz max na swojej linii. Ja mam tyle szczęścia że mam centrale blisko (w linii prostej 100m) i mam prędkości jak w umowie. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts