Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z mojego starego zestawu (gtx 750 Ti, 6 gb ram, i3 2120 2x 3.3) rozważam przesiąść się na coś lepszego. Jak oceniacie poniższy zestaw? W jakie gry można na tym pograć na wysokich ustawieniach? Liczę na pomoc.

Obudowa : MODECOM Procesor: AMD Fx-8320 Eight Core Vishera Karta Graficzna : Radeon Sapphire Dual-x R9 280X Chłodzenie: Be Quiet Pure Rock. Dysk SSD: GOODRAM IRRIDIUM 240GB Dysk HDD: Seagate 640GB Płyta Główna: Asus M5A97 Le R2.0 Pamięć Ram: 8GB GOODRAM 800Mhz (2x4) Zasilacz: Deus G1 80Plus Bronze 600W Nagrywarka: Asus DVD-RW Monitor: LG Flatron E2242.

Budżet... No 900 zł mogę wydać. Ten zestaw, który mam teraz kupiłem za 500 zł.

Ten poniższy jest gorszy od aktualnego?  :/

No to jeszcze to, chyba wyraźnie na plus względem tego co mam?

Procesor I5-2400
RAM 2x4gb Kingston 1666mhz DDR3
Karta graficzna MSI gtx 960 2gb gaming
Plyta glowna MSI MS-7707
Dysk 500gb seagate
Zasilacz silentium pc 500w l2

Ten 2 zestaw zestaw wydaję się lepszy, mniej awaryjna karta, procek też całkiem spoko, można tanim kosztem włożyć i7 :) Rożnica miedzy obecnym zestawem, a tym z i5 2400 będzie na pewno odczuwalna :)   

Edytowane przez gracz722

Jeżeli dysponujesz budżetem 900 PLN nie zastanawiałeś się aby zmodernizować obecny zestaw?

Wsadzić i7 2600, zmienić kartę, dołożyć ram. Wszystko zależne jest od tego jaką masz płytę i zasilacz. Ram pewnie masz 4+2GB. 2 zmienić na 4 i masz 8GB na razie wystarczy. Najlepiej podaj pełną specyfikację obecnego kompa. Za obecną kartę i procesor coś tam może dostaniesz, niedużo ale zawsze to coś +900, które chcesz wydać...?

Za +/- 900zł możesz postawić nową platformę zamiast inwestować w "złom"

Tania płyta B450 ~300zł

RAM 2x4gb 150-200zł

Ryzen 5 2400G ~500 

Oczywiście zakładając, że obudowa, zasilacz, dyski zostają ze starego.

Po jakimś czasie dokładasz nową kartę, wymieniasz proca i masz pełnoprawny zestaw z przyszłością. Oczywiście jest to tylko opcja