Skocz do zawartości

Powolna praca po resecie

Recommended Posts

Witam. Mam problem z powolną pracą laptopa po resecie systemu windows 10. Na początku zaczęło się od zawieszania - laptop zastygał łącznie z kursorem i pomagało jedynie restartowanie laptopa. Bywało tak po kilka razy dziennie, czasem już przy samym ekranie logowania do systemu lub też później, w trakcie oglądania filmiku lub czytania wiadomości. Próbowałam kilku rozwiązań zaproponowanych mi przez kogoś ale niestety nie pomogły. Zdecydowałam się i zgodnie z instrukcją w internecie wykonałam reset systemu z zachowaniem zdjęć, plików itp.

Po całej akcji laptop bardzo ciężko działa, nawet otwarcie przeglądarki wcześniej trwało kilka sekund a obecnie około minutę lub pół, strony wolno się otwierają. Nie jestem specjalistką i nie znam się na tym wszystkim (podziwiam innych, że ogarniają), co zdołałam zrobić - zrobiłam i nie mam pojęcia co dalej sprawdzić lub wykonać. Byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc!  :)

Tak jak kolega wyżej, rozchodzi się o te pozycje z filmiku niżej, zrób zrzut ekranu, i prześlij nam tutaj na forum

https://www.youtube.com/watch?v=cXVFKC5Kh_o

możesz do tego użyć fotosik.pl

bezpośredni link do Cristala:

https://osdn.net/frs/redir.php?m=rwthaachen&f=crystaldiskinfo%2F71535%2FCrystalDiskInfo8_3_0.exe

Pobierz program hwmonitor i sprawdź temperatury ale prędzej laptop się wyłączy niż zawiesi z wyniku zbyt wysokiej temperatury.

Ah, jeszcze zobacz procesy w tle (ctrl alt delete -> menadżer zadań)

Osobiście wrzucilbym SSD i czysta instalacje Windows 10, wykluczysz problem systemu i dysku a talerz to można do lamusa odesłać i tak :)

Edytowane przez Aximus