lilly90 0 Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Witam. Mam problem z powolną pracą laptopa po resecie systemu windows 10. Na początku zaczęło się od zawieszania - laptop zastygał łącznie z kursorem i pomagało jedynie restartowanie laptopa. Bywało tak po kilka razy dziennie, czasem już przy samym ekranie logowania do systemu lub też później, w trakcie oglądania filmiku lub czytania wiadomości. Próbowałam kilku rozwiązań zaproponowanych mi przez kogoś ale niestety nie pomogły. Zdecydowałam się i zgodnie z instrukcją w internecie wykonałam reset systemu z zachowaniem zdjęć, plików itp. Po całej akcji laptop bardzo ciężko działa, nawet otwarcie przeglądarki wcześniej trwało kilka sekund a obecnie około minutę lub pół, strony wolno się otwierają. Nie jestem specjalistką i nie znam się na tym wszystkim (podziwiam innych, że ogarniają), co zdołałam zrobić - zrobiłam i nie mam pojęcia co dalej sprawdzić lub wykonać. Byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Dysk do sprawdzenia np. w Crystal Disk Info 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4589 Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Tak jak kolega wyżej, rozchodzi się o te pozycje z filmiku niżej, zrób zrzut ekranu, i prześlij nam tutaj na forum https://www.youtube.com/watch?v=cXVFKC5Kh_o możesz do tego użyć fotosik.pl bezpośredni link do Cristala: https://osdn.net/frs/redir.php?m=rwthaachen&f=crystaldiskinfo%2F71535%2FCrystalDiskInfo8_3_0.exe Cytuj Link to post Share on other sites
lilly90 0 Napisano 25 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Nie mogę tutaj wstawić, więc podaję link do screena: https://zapodaj.net/images/1330995b5a729.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Screen lekko ucięty, można było lekko rozciągnąć okno w pionie. Ale mimo wszystko dysk wygląda nieźle, to raczej coś innego. Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4589 Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 No to szukamy dalej, pobierz program hwinfo i sprawdź temperatury na procesorze oraz płycie głównej, jeśli nie wiesz co jest co to również podrzuć tutaj zrzuty... Cytuj Link to post Share on other sites
Aximus 41 Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 (edytowane) Pobierz program hwmonitor i sprawdź temperatury ale prędzej laptop się wyłączy niż zawiesi z wyniku zbyt wysokiej temperatury. Ah, jeszcze zobacz procesy w tle (ctrl alt delete -> menadżer zadań) Osobiście wrzucilbym SSD i czysta instalacje Windows 10, wykluczysz problem systemu i dysku a talerz to można do lamusa odesłać i tak Edytowane 25 Września 2019 przez Aximus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts