MrKatu 0 Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Witam,mam komputer: I5 3470 Zasilacz 600W Ram 8 gb GTX 660 2gb Płyte główną ASUS P8H67-M PRO I zastanawiam się nad do kupnem drugiej karty GTX 660 łączonej SLI, i nie jestem pewny czy mój zestaw utrzyma te 2 kartyi czy wogóle się opłaca , jestem nowicjuszem w tej dziedzinie i się za bardzo nie znam, tak więc proszę o pomoc i z góry dziekuję za opinie Ps. Mam dosyć ograniczony budżet, dlatego pomyślałem o takim rozwiązaniu Cytuj Link to post Share on other sites
Vemorion 293 Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 raczej nie warto, SLI ma więcej minusów niż plusów 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gracz722 354 Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Nie warto Powiedz jaki dokładnie masz zasilacz ? Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 sztuka dla sztuki, to dalej będzie 2GB vram w przestarzałym GPU, zaraz się okaże, ze i PSU do zmiany. dużo lepiej na tym wyjdziesz jak sprzedasz tą co masz i wrzucisz tam jakieś używane 1060, z wąskim gardłem ze strony CPU ale i tak to lepszy wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Era laczenia kart graficznych w SLI albo Crossfire juz dawno minela - teraz juz nikt sie w to nie bawi Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Gosu się w to bawi. Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Nie znam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 24 Września 2019 Udostępnij Napisano 24 Września 2019 (edytowane) Łączenie kart w SLI jest nadal możliwe, ale zostało ograniczone do najwydajniejszych kart NV. Do tej pory zazwyczaj było tak, że pojedyncza mocniejsza karta była szybsza w grach niż dwie słabsze karty w SLI. Gosu to jeden z użytkowników tutaj na forum, których prowadzi kanał o sprzęcie z górnej półki i często testuje rozwiązania Multi-Gpu. Edytowane 24 Września 2019 przez Rebelmind Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 24 Września 2019 Udostępnij Napisano 24 Września 2019 Nie znam Witaj ;-) Co do tematu autora posta, absolutnie nie ma to sensu w wypadku tych kart oraz platformy. Tutaj masz wiedzę w pigułce w kontekście tego kiedy SLI warto robić, a kiedy nie. Zresztą rok 2019 póki co jest najgorszym w historii jeśli chodzi o wsparcie mGPU. Gdyby nie fakt, że kart używam nie tylko do gier ale i do pracy oraz bicia rekordów, to bym siedział na jednym GPU. Co prawda mam sporą listę gier do nadrobienia gdzie SLI śmiga pięknie, ale w wypadku większości użytkowników, nie ma to na ten moment sensu. Jedynie dla maniaków wydajności oraz osób które doskonale wiedzą co robią w tym są w stanie pogrzebać w silniku gry ;-) Metro Exodus na moim konfigu (syg) nagrywane jakiś czas temu, problemy z audio to babol w montażu. Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 24 Września 2019 Udostępnij Napisano 24 Września 2019 Rowniez witam - miło mi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts