szejk1x 0 Napisano 18 Września 2019 Udostępnij Napisano 18 Września 2019 (edytowane) Witam. Mam problem na linii monitor - karta graficzna (prawdopodobnie). Podczas włączania systemu wszystko jest w porządku, mogę surfować po sieci bez problemów przez nieograniczony czas, grać w CS:GO również, ale gdy odpalę bardziej wymagającą grę, tutaj będzie to PUBG - podczas ekranu ładowania wyskakuje DVI NO SIGNAL i nijak nie da się przywrócić obrazu, który po prostu znika i jest blackscreen dopóki nie zrestartuję komputera manualnie. Co ciekawe, zazwyczaj po restarcie PC i włączeniu PUBG raz jeszcze, zazwyczaj już nie wywala ekranu i mogę grać godzinami bez żadnych problemów. Reinstalowałem grę i nic, sterowniki na czysto różne wersje, w tym ostatnią najstabilniejszą z jaką miałem styczność i na której przez dłuższy czas nie miałem żadnych problemów. BIOS przywrócony do ustawień fabrycznych, nic nie jest podkręcone, sterowniki karty na ustawieniach fabrycznych. W czym może leżeć problem? W plikach dołączam logi z GPU-Z do weryfikacji. Wersja sterowników: 397.93.Zmian systemowych lub hardware'owych nie było, brak antywirusa choć komputer zapobiegawczo przeskanowałem, czynności jakie podjąłem w celu wyeliminowania problemu to tylko te opisane powyżej.Specs:Karta graficzna: Asus GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 STRIX ROGProcesor: Intel core I7-8700k (3,7GHz, przed problemami 4.9GHz)MOBO: MSI Z370 PC PROZasilacz: Corsair VS 550W RAM: Corsair Vengeance LPX, DDR4, 8 GB,3000MHz, CL15 x2 Monitor: Asus VG248QEDysk: SSD ADATA Premier Pro SP550 + Zewnętrzny Seagate 500GB System: WIN10PRO 64BIT https://gyazo.com/8e241e75b1b404a496f0398805312bddhttps://gyazo.com/127f31eabd61a72fa6c9b9488bd5cab1 Edytowane 18 Września 2019 przez szejk1x Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 18 Września 2019 Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Próbowałeś przewodem HDMI ? No i może jakieś ustawienia w monitorze... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sword88 560 Napisano 18 Września 2019 Udostępnij Napisano 18 Września 2019 (edytowane) ja bym jeszcze zmierzył napięcia na zasilaczu lub najlepiej go podmienił, może być tak że gubi napięcie pod obciążeniem i stąd brak reakcji. weź programem OCCT zapuść power supply i zobacz czy zgaśnie. Edytowane 18 Września 2019 przez sword88 Cytuj Link to post Share on other sites
szejk1x 0 Napisano 19 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Próbowałeś przewodem HDMI ? No i może jakieś ustawienia w monitorze... HDMI nie mam zbytnio jak, ustawienia monitora custom/fabryka to samo, gaśnie. ja bym jeszcze zmierzył napięcia na zasilaczu lub najlepiej go podmienił, może być tak że gubi napięcie pod obciążeniem i stąd brak reakcji. weź programem OCCT zapuść power supply i zobacz czy zgaśnie. Podmiana zasilacza wisi w powietrzu jeśli nikt nie wpadnie na nic innego, occt pusciłem, oto rezultaty: https://gyazo.com/7262b5353cfc7381e4c2fe2a0f033ef1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts