Stevek 0 Napisano 17 Września 2019 Udostępnij Napisano 17 Września 2019 Hey, ide na studia i zastanawiam sie co mi sie bardziej przyda tablet czy laptop/notebook/ultrabook (nie wiem czym sie one roznia). Potrzebuje cos przenosnego(zeby zmiescilo sie do torby), ale wyswietlacz dosc spory (zeby cos bylo widac, nie jak na telefonie). Musi byc szybki i w miare cichy, zeby nie przeszkadzal w nauce. Ma szybko oblugiwac programy typu word, power point, szybko odtwarzac filmy, animacje, prezentacje. Wiecie po prostu dobry do pracy, nauki, zeby sie nie zacinal, bo mnie to bardzo denerwuje. Cena po prostu by byla przystepna, co mozecie polecic bo roznych modeli jest multum i nie wiem zbytnio, w co celowac? Dodam ze milobyloby poogladac czasem na nim rowniez filmy, youtube, twitcha w dobrej jakosci. Liczę na szybką odpowiedz, dzieki "_ Cytuj Link to post Share on other sites
DcX82 72 Napisano 18 Września 2019 Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Tablet odpada (ze względu na edytor tekstu). Laptop/notebook - to praktycznie to samo. Ultrabook - notebook o mniejszej wadze, chudszy i bardziej mobilny. Jaki budżet? Jakieś konkretne wymagania, co do producenta? Rozmiaru matrycy? Z systemem, czy bez? Cytuj Link to post Share on other sites
Stevek 0 Napisano 18 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2019 z systemem czy bez to obojetnie, cena do 2,5k ? da sie znalezc cos sensownego? Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 18 Września 2019 Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Na twoim miejscu wybrał bym używanego MacBook Air 2015-2017 z pamięcią 8GB i dyskiem 256 chyba że 128 Ci wystarczy. Argumenty: Dobrze trzyma na baterii (5-7h) jest wydajny jak na zastosowania biurowe + rozrywka wyłączając gry. Jest bardzo przenośny lekki i niewielkich rozmiarów. Ma dobry ekran IPS choć niestety brak rozdzielczości FHD Działa microsoft office i inne potrzebne apki biurowe. Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nie zgodzę się. Nowy tablet Apple wydaje się konkretnie ciekawy (1600zł, ale nie wiadomo kiedy dostawy w Polsce) + do tego można dokupić pióro (Apple Pencil 2 gen) - świetny zestaw do notatek za ok. 2100 zł byłby. Jednak traktowałbym to jako dodatek np. do laptopa lub komputera stacjonarnego w domu. Możesz też tak jak Elvistm wybrać MBA używanego. Z Windows można upolować fajne promocje na Huawei Matebook D14 (fajna wydajność, fajna cena, dobra bateria i lekki) Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 fakt jest teraz promocja na matebooka d na oficjalnym sklepie huawei Cytuj Link to post Share on other sites
DcX82 72 Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Ja osobiście omijałbym Huawei'a szerokim łukiem. Niech sobie robią smartfony. Cytuj Link to post Share on other sites
Stevek 0 Napisano 22 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Nie zgodzę się. Nowy tablet Apple wydaje się konkretnie ciekawy (1600zł, ale nie wiadomo kiedy dostawy w Polsce) + do tego można dokupić pióro (Apple Pencil 2 gen) - świetny zestaw do notatek za ok. 2100 zł byłby. Jednak traktowałbym to jako dodatek np. do laptopa lub komputera stacjonarnego w domu. Możesz też tak jak Elvistm wybrać MBA używanego. Z Windows można upolować fajne promocje na Huawei Matebook D14 (fajna wydajność, fajna cena, dobra bateria i lekki) mam bardzo konkretny komputer za 8tysiecy stacjonarny do gier, ale do wszystkiego innego tez sie nada, glownie szukam wlasnie takiego sprzetu do notatek na uczelnie, zeby w bibiotece posiedziec czy cos, ciekawa opcje podales Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 (edytowane) mam bardzo konkretny komputer za 8tysiecy stacjonarny do gier, ale do wszystkiego innego tez sie nada, glownie szukam wlasnie takiego sprzetu do notatek na uczelnie, zeby w bibiotece posiedziec czy cos, ciekawa opcje podales No to teraz zobacz Ipad 1600zł lub ipad + Pencil za około 2100 i będzie to tylko tablet a tu https://allegro.pl/oferta/macbook-air-2015-13-3-i5-8gb-256gb-bcm-8497659769 kupisz komputer niewiele większy i cięższy od ipada ale załadujesz w razie potrzeby photoshopa lub inne aplikacje desktopowe MBA jest cholernie lekki wygodny i poręczny. Kupiłem żonie jest zadowolona, sam w pracy w terenie wykorzystuje i też jestem zadowolony. Aukcja oczywiście znaleziona w 10 minut ale szukał bym powyżej 2015 i z dyskiem 256 8gb ram koniecznie z oryginalnym zasilaczem Edytowane 22 Września 2019 przez elvismt Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts